Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Pondělí 20. května 2024  |  Svátek má Zbyšek
Bez reklam

Šumperská nemocnice nabízí ojedinělou laserovou akupunkturu. Pomůže lidem, kteří se bojí jehel

Akupunkturu pomocí laseru začala nyní svým pacientům nabízet nemocnice v Šumperku. Pomůže lidem, kteří se bojí jehel. Tradiční čínskou léčebnou metodu nemocnice poskytuje již delší dobu, nyní zakoupila speciální laserový přístroj, který možnosti akupunktury rozšíří.

Akupunktuře se v šumperské nemocnici dlouhodobě věnuje primářka rehabilitačního oddělení Jitka Krejčí. "Dnešní akupunktura je mezioborovou lékařskou disciplínou s uceleným systémem diagnostiky, prevence, léčby a doléčování. Je vhodná pro všechny věkové kategorie, včetně dětí a dokáže pomoci při mnoha zdravotních potížích," popisuje primářka. Nemocnice nyní zakoupila speciální laserový přístroj, a může tak nabídnout zatím ne úplně běžnou laserovou akupunkturu.

Novinku podle ní přivítají zejména ti pacienti, kteří se akupunktury báli kvůli zavádění jehel. Nová metoda je podle ní vhodná i pro děti, výsledky jsou stejné nebo i lepší. Místo jehliček primářka používá speciální laserovou akupunkturní hlavici, kterou přiloží na ošetřovaný bod po dobu asi patnácti sekund. Celé ošetření je bezbolestné a netrvá déle než pět minut.

S atopickým ekzémem či lupénkou pomůže lidem na Prostějovsku nové specializované centrum

Nepříjemné potíže spojené s atopickým ekzémem či lupénkou pomáhá pacientům a pacientkám nově řešit specializované Centrum biologické léčby v prostějovské nemocnici. Terapie u těchto kožních obtíží probíhá s využitím látek, které ovlivňují...

"Akupunkturu používáme v rehabilitaci u celé řady pohybových problémů či bolestivých stavů například zad, hlavy, kloubů či při různých úponových bolestech. Například tenisovém lokti nebo ostruze patní kosti. Často ji používáme například při ošetření ochrnutí nervů, například lícního nervu, kde akupunkturou významně urychlujeme návrat funkce postižené části těla," vysvětlila Krejčí.

Metodu lze využít také při trávicích, dýchacích nebo oběhových potížích, léčba pomáhá dokonce i při alergiích či úzkostech, poruchách imunity, bolestivé menstruaci, sterilitě, nachlazení nebo pásovém oparu. "Akupunktura dokáže pomoci i při onemocněních psychosomatického charakteru způsobených například chronickým stresem. To je dnes problém u řady pacientů s různými obtížemi. Zvlášť v této náročné době, kdy často klasická medicína není schopna příčinu potíží zjistit," dodala v tiskové zprávě primářka.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Nemocnice Šumperk | Zdroj Nemocnice Šumperk

Štítky akupunktura, laser, metoda, jehla, obava, nemocnice, pacient, Nemocnice Šumperk

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Šumperská nemocnice nabízí ojedinělou laserovou akupunkturu. Pomůže lidem, kteří se bojí jehel  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.