Počasí dnes14 °C, zítra13 °C
Neděle 29. září 2024  |  Svátek má Michal
Bez reklam

Pro léky i ve svátek. Na Velikonoční pondělí budou otevřené pohotovostní lékárny

I v případě potřeby akutního nákupu léků O Velikonočním pondělí budou obyvatelům Olomouckého kraje k dispozici lékárny v každém z pěti okresů. Také ve státní svátek bude nonstop k dispozici lékárenská pohotovost ve Fakultní nemocnici Olomouc.

Covid Elišku upoutal na vozík a připravil i o sluch. Nechci se vzdát, říká olomoucká zdravotní sestřička

Pro mnoho mladých lidí znamenala nákaza novým typem koronaviru jen nemoc podobnou nachlazení nebo chřipce. Do osudu šestadvacetileté Elišky se ale covid-19 zapsal krutým způsobem. Nadšená sportovkyně a hudebnice skončila na invalidním vozíku,...

Ani ve státní svátek letos připadající na 10. dubna se lidé nemusejí obávat, že se v případě náhlé potřeby nedostanou k nutným medikamentům. Ve všech okresních městech bude možné koupit léky alespoň v jedné pobočce. Nepřetržitou pohotovost drží menší lékárna v modré budově pavilonu A olomoucké fakultní nemocnice.

„Většina lékáren otevře na čtyři hodiny, jedna dokonce na sedm a v Olomouci bude v provozu nonstop výdejna léků. Lidé tedy mají dostatek času na nákup potřebných léků. Zajištění dostupného zdravotnictví je pro kraj prioritou,“ vysvětlil Dalibor Horák (ODS), náměstek hejtmana Olomouckého kraje pro oblast zdravotnictví.

Například lidé z Prostějovska budou moci pro léky do Centra zdraví na Vodní ulici, v Šumperku otevře lékárna v nemocnici a v Přerově bude v provozu Lékárna MD nedaleko Meopty. Přesné adresy a otevírací dobu v jednotlivých městech regionu konkretizuje Olomoucký kraj v tabulkovém přehledu.

„Olomoucký kraj na zajištění lékárenské pohotovosti přispívá statisíci korun ročně. Netýká se to přitom jen Velikonoc, ale také řady dalších svátků v průběhu roku,“ doplňuje za olomoucké hejtmanství mluvčí Alena Minxová.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Fakultní nemocnice Olomouc

Štítky Zdraví, lékárna, lékárenská pohotovost, pohotovostní lékárna, lékárna Olomouc, léky, Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pro léky i ve svátek. Na Velikonoční pondělí budou otevřené pohotovostní lékárny  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.