Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Díky Amazonu vznikne v Kojetíně pobočka záchranky. Je to obrovský benefit pro obyvatele, míní starosta

Obří distribuční centrum společnosti Amazon, které se v Kojetíně na Přerovsku otevře ve druhé polovině června, přinese tomuto regionu jeden významný benefit. Zdravotnická záchranná služba zde kvůli nárůstu dopravy a zaměstnanců otevře stanici. Dnes to schválili radní Olomouckého kraje.

"Po mnoha letech snažení se nám konečně podařilo vyjednat výjezdovou stanici záchranné služby v Kojetíně. Bez Amazonu a dramaticky zvýšeného pohybu lidí bychom to nikdy neurvali. Kraj zareagoval rychle, takže už v létě budou záchranáři vyjíždět z Kojetína. Je to obrovský benefit pro všechny obyvatele tohoto regionu," raduje se starosta Kojetína Leoš Ptáček (NK). 

Zřízení nové stanice záchranné služby dnes schválili na svém zasedání radní Olomouckého kraje. "Důvodem je zvýšená doprava a koncentrace lidí v souvislosti s otevřením Amazonu. Může to přinést větší množství mimořádných událostí, a proto chceme být připraveni," řekl náměstek hejtmana odpovědný za zdravotnictví Dalibor Horák (ODS).  

Nová stanice záchranné služby bude v bývalé ambulanci lékaře, drobné stavební úpravy zaplatí město Kojetín. Záchranná služba pokryje ze svého rozpočtu vybavení pobočky a nákup potřebného zdravotnického materiálu, což přijde asi na 1,2 milionu korun. Provoz stanice budou financovat platby zdravotních pojišťoven. "Počítáme s tím, že nová stanice se otevře na začátku prázdnin," řekla mluvčí Zdravatnické záchranné služby Olomouckého kraje Lucie Mikisková.

Centrum Amazonu v Kojetíně se otevře ve druhé polovině června. Gigant již začíná vysávat pracovní trh

Obří distribuční centrum Amazonu v Kojetíně na Přerovsku zahájí provoz ve druhé polovině června. Letos americký gigant plánuje zatím jen denní směnu, masivní nábor zaměstnanců se však již pomalu začíná projevovat na trhu práce v regionu.

Obří distribuční centrum amerického gigantu letos plánuje zatím jen denní směnu, ve finále ovšem zaměstná až dva tisíce lidí z širokého regionu od Zlína, Brna až po Olomouc. Moderní centrum s fotovoltaickou elektrárnou na střeše přišlo na více než pět miliard korun. Bude obsluhovat evropské trhy, hlavně Rakousko, Polsko a Německo. Zaměstnanci zde budou připravovat, balit a odesílat drobné položky, jako jsou knihy, elektronika nebo spotřební zboží.

"Nábor zaměstnanců stále probíhá, otevření centra je naplánované na druhou polovinu měsíce června," potvrdil před pár dny PR manažer Amazonu pro Českou republiku a Slovensko Noah Zyla. Masivní nábor zaměstnanců Amazon zahájil před několika týdny.

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Zdravotnická záchranná služba Olomouckého kraje

Štítky Amazon, Kojetín, zdravotnická záchranná služba, pobočka, stanice, Olomoucký kraj, okres Přerov, ODS, Německo, Polsko, Rakousko, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Díky Amazonu vznikne v Kojetíně pobočka záchranky. Je to obrovský benefit pro obyvatele, míní starosta  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.