Počasí dnes17 °C, zítra21 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

Měli jste zdravotní potíže z jídel nebo nápojů? Olomoucké hygieně to nyní můžete nahlásit přes internet

Pokud lidé budou mít zdravotní potíže po konzumaci jídel nebo nápojů, lze tuto skutečnost v Olomouckém kraji nahlásit hygienické službě přes internet. Krajská hygienická stanice na svých webových stránkách spustila speciální on-line formulář.

"Za účelem usnadnění oznamování zdravotních potíží po konzumaci potraviny, pokrmu nebo nápoje ze strany veřejnosti jsme na našich webových stránkách spustili on-line formulář s názvem Máte, měli jste zdravotní obtíže po konzumaci potraviny, pokrmu, nápoje? Informace z formuláře vždy prověří odborník na oblast potravinového práva," informovali krajští hygienici.

Upozorňují zároveň, že zdravotní potíže vzniklé v souvislosti s konzumací potraviny nebo nápoje se mohou projevit bezprostředně, ale také o několik dnů později, proto se vždy nemusí jednat o poslední potravinu, kterou lidé pozřeli.

Ohlédnutí za letními tábory. Nedostatky byly zjištěny jen u několika z nich

Krajská hygienická stanice Olomouckého kraje i během letošního léta kontrolovala dětské tábory a jiné zotavovací akce. Hygienici měli během sezony nahlášeno 130 akcí ve 184 turnusech pro celkem více než 10 tisíc dětí. Nedostatky ve stravování...

"Příznaky a jejich průběh jsou důležitým podkladem pro správné vyhodnocení události a následné šetření, neboť se může jednat o alimentární onemocnění způsobené mikroorganismy a jejich toxiny, alergie nebo dietní chyby. Pokud se rozhodnete využít tento formulář k oznámení zdravotních potíží, prosíme o jeho důsledné vyplnění," vyzvali hygienici.

Krajské hygienické stanice v České republice ze zákona vykonávají kontrolu nad dodržováním povinností provozovatelů potravinářských podniků a stravovacích služeb, aby zamezily ohrožení zdraví z potravin nebo šířením infekčních onemocnění.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Stanislav Heloňa

Štítky jídlo, zdravotní potíže, nápoj, Krajská hygienická stanice, online, internet, formulář, Olomoucký kraj, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Měli jste zdravotní potíže z jídel nebo nápojů? Olomoucké hygieně to nyní můžete nahlásit přes internet  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.