Počasí dnes29 °C, zítra29 °C
Neděle 11. srpna 2024  |  Svátek má Zuzana
Bez reklam

V létě rapidně přibývá úrazů dětí. V prostějovské nemocnici je nejčastější zlomenina předloktí

Přes 1300 pacientů s úrazy ošetřili lékaři z prostějovské nemocnice za první polovinu prázdnin. V létě rapidně přibývá především úrazů dětí, nejčastějším zraněním je zlomenina předloktí. Celkově urgentní příjem ošetřil v červenci téměř tři tisíce osob.

V létě rapidně přibývá dětských úrazů, není výjimkou, že se takové zranění musí ihned operovat. "Fraktury, které vyžadují operaci se snažíme vždy operovat co nejdříve, především u dětí. Samozřejmě může nastat situace, kdy je nutné čekat, ale pokud je to alespoň trochu možné, snažíme se, aby se pacient mohl co nejdříve začít zotavovat a operujeme klidně i o půlnoci," vysvětluje Jiří Najer z ortopedicko-traumatologického oddělení Nemocnice AGEL Prostějov.

U dospělých velmi často dochází k poraněním Achillovy šlachy. Sedavé zaměstnání totiž vystřídají letní sporty, na které tělo není dostatečně připraveno. Senioři zase doplácejí na závratě, pád pak může způsobit úraz či naraženinu.

Centrum prostějovské nemocnice pomáhá lidem s bolestí hlavy. Využívá k tomu i konopí

Centrum pro diagnostiku a léčbu bolestí hlavy se v nemocnici AGEL Prostějov otevřelo letos v únoru. Pomáhat má lidem s migrénami či bolestmi hlavy, které nedokázali vyřešit ostatní lékaři. Neurologie prostějovské nemocnice také letos získala...

"V současné době může pacient požádat také o takzvaný Opencast, tedy odlehčenou sádru, se kterou je možné vstupovat i do vody. Spadá do kategorie nadstandardních úkonů, pacient si ji tedy hradí sám. Nevýhodou je pouze časová náročnost při přípravě, kdy je nutné sádru nejdříve rozehřát a teprve potom je možné ji tvarovat na končetinu,“ popisuje Najer. V průměru pacient opouští urgentní příjem přibližně za hodinu.

Svou nejnáročnější službu lékař absolvoval v sobotu, poslední týden loňských prázdnin. "Takový den už bych nechtěl znovu zažít. Za 24 hodin jsme ošetřili 68 lidí, především dětí, které se rozhodly, že před nástupem do školy je potřeba dohnat aktivity, které během léta nestihly. I proto bych rád apeloval na rodiče, aby s blížícím se koncem prázdnin nezapomněli na opatrnost," varuje lékař.

Ohodnoť článek

Foto poskytl AGEL

Štítky léto, zranění, děti, úraz, nemocnice, pacient, AGEL Středomoravská nemocniční, Achilles

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V létě rapidně přibývá úrazů dětí. V prostějovské nemocnici je nejčastější zlomenina předloktí  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.