Počasí dnes32 °C, zítra32 °C
Čtvrtek 15. srpna 2024  |  Svátek má Hana
Bez reklam

Trápí vás bolesti hlavy, zad či závratě? V Jeseníku je nová neurologická ambulance, využívá i akupunkturu

Nejčastější důvody, proč lidé vyhledávají neurologa, jsou bolesti hlavy, zad nebo závratě. V jesenické nemocnici začala letos fungovat nová neurologická ambulance, která stále přijímá nové pacienty. Lékaři poradí, jak bolestem předcházet, jednou z metod je i akupunktura.

Neurologická ambulance v jesenické nemocnici funguje již přes půl roku. "Pacienti nejčastěji zavítají do naší ambulance s bolestmi hlavy, migrénou, bolestí zad, ale máme také pacienty s roztroušenou sklerózou, epilepsií a pacienty po mozkové příhodě," vysvětluje neuroložka Kateřina Pitrochová.

Bolesti hlavy trápí v současné době pacienty všech věkových skupin. Často se lze potížím vyhnout jen tak, že stačí dodržovat správná preventivní opatření. "Při léčbě migrény je důležité dodržovat pravidelný režim, dostatek pohybu a odpočinku, vést zdravý životní styl a vyhýbat se stresu. Důležité je také doplňovat hořčík. Při léčbě jsem nakloněná i alternativnějším metodám, jako je například akupunktura, kdy se často setkávám s pozitivními ohlasy od pacientů," dodala Pitrochová.

V létě rapidně přibývá úrazů dětí. V prostějovské nemocnici je nejčastější zlomenina předloktí

Přes 1300 pacientů s úrazy ošetřili lékaři z prostějovské nemocnice za první polovinu prázdnin. V létě rapidně přibývá především úrazů dětí, nejčastějším zraněním je zlomenina předloktí. Celkově urgentní příjem ošetřil v červenci téměř tři tisíce...

Ambulance stále přijímá nové pacienty na základě doporučení od praktického lékaře, lékařka Kateřina Pitrochová před nástupem do Jeseníku téměř deset let působila na lůžkovém oddělení Neurologie, na JIP a ambulancích neurologie ve Vojenské nemocnici Brno.

Neurologie úzce spolupracuje také s rehabilitací, ORL a ortopedií. Kromě ambulantní péče Nemocnici AGEL Jeseník zajišťuje také konziliární neurologickou péči pro lůžková oddělení. Ve spolupráci s interním oddělení pacientům provádí například odběry mozkomíšního moku.

Hodnocení článku je 54 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto poskytl AGEL

Štítky bolest hlavy, migréna, akupunktura, léčba, záda, závratě, Jeseník, pacient, neurologie, ambulance, nemocnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Trápí vás bolesti hlavy, zad či závratě? V Jeseníku je nová neurologická ambulance, využívá i akupunkturu  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.