Počasí dnes15 °C, zítra15 °C
Neděle 20. října 2024  |  Svátek má Vendelín
Bez reklam

Komplexní péče o komplikované rány. Nemocnice Šumperk obhájila prestižní certifikát

Za kvalitu péče o obtížně hojící se rány získala šumperská nemocnice již po druhé prestižní certifikát od České společnosti pro léčbu rány. Nemocnice v podhůří Jeseníků se tak řadí mezi zdravotnická zařízení, která splňují nejpřísnější kritéria.

V Nemocnici Šumperk funguje Ambulance chronických ran, která obdržela i v letošním roce od České společnosti pro léčbu rány význačnou certifikaci garance kvality péče o komplikované rány. Organizaci zastupují lékaři různých specializací, zdravotní sestry, studenti i vědečtí pracovníci.

„Česká společnost pro léčbu rány hodnotí nejen odbornost personálu, používané postupy a technologie, ale také samotný přístup k pacientům a celkovou kvalitu poskytované zdravotní péče,“ uvedla mluvčí šumperské nemocnice Hana Hanke. Certifikát získalo pracoviště pod vedením lékaře Mihaila Ciorniiho už po druhé, tentokrát s platností do února roku 2026.

FOTOGALERIE: Šach mat nekonečné bolesti. Lékaři z FN Olomouc implantují nejnovější neurostimulátory

Po letech bolestivého utrpení přichází pro pacienty ve vhodných případech na řadu operace poslední záchrany. A s ní často vstup do nové etapy života. Odborníci z Neurochirurgické kliniky Fakultní nemocnice Olomouc se věnují už 30 let takzvané...

„Chronické rány představují pro pacienty velkou zátěž, jak fyzickou, tak psychickou. Proto je kvalitní a odborná péče nesmírně důležitá. Získání prestižního certifikátu je důkazem, že nemocnice takovou péči poskytuje,“ říká náměstkyně pro nelékařské zdravotnické profese v Nemocnici Šumperk Monika Žaitliková.

Ambulance chronických ran Nemocnice Šumperk se specializuje na komplexní léčbu obtížně se hojících ran různého původu. „Zabývá se problematikou hojení diabetických defektů, nehojících se operačních ran, chronicky nehojících se posttraumatických defektů i problematikou péče o pergamenovou kůži. Využívá nejmodernější metody a technologie, včetně Thiersch plastiky téměř zhojených defektů přesunem volného kožního štěpu nebo V. A. C systému – podtlakové terapie,“ přiblížila mluvčí.

Certifikát garance kvality uděluje Česká společnost pro léčbu rány od roku 2007. „Cílem společnosti je zvyšovat prestiž a zviditelňovat ta pracoviště, která poskytují kvalitní péči o pacienty s chronickými a komplikovanými ranami. Certifikát proto uděluje pouze těm institucím, které prokázaly excelentní úroveň péče a inovativní přístup k léčbě chronických ran,“ doplnili zástupci šumperské nemocnice. V Olomouckém kraji mají tuto certifikaci čtyři pracoviště Fakultní nemocnice Olomouc, Vojenská nemocnice v Olomouci, PH Chirclinicum v Přerově či Odborný léčebný ústav v Pasece.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jana Tomášková, Nemocnice Šumperk

Štítky Zdraví, chronické rány, péče, léčba, Nemocnice Šumperk, ambulance chronických ran, Šumperk, Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Komplexní péče o komplikované rány. Nemocnice Šumperk obhájila prestižní certifikát  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.