Počasí dnes16 °C, zítra14 °C
Pondělí 28. října 2024  |  Svátek má Státní svátek
Bez reklam

Porodnice ve Šternberku chystá rekonstrukci sálů a rozšíří ambulanci. Připravuje také Den otevřených dveří

Porodnice ve Šternberku na Olomoucku připravuje rekonstrukce porodních sálů, oddělení šestinedělí a novorozeneckého oddělení, zavede laktační poradenství a rozšíří ambulanci. Budoucí maminky se se všemi plány tohoto zdravotnického zařízení mohou seznámit na Dni otevřených dveří začátkem listopadu.

"Naším cílem je vytvořit oddělení, které bude maximálně vstřícné rodičům, umožňující nepřetržitý kontakt se svým dítětem. V plánu je realizace dvou rodinných pokojů, rekonstrukce nadstandardních pokojů, porodních sálů, novorozeneckého oddělení a oddělení šestinedělí," potvrdila primářka novorozeneckého oddělení a dětské ambulance Nemocnice AGEL Šternberk Hana Zedníčková Škodová, která na místo nastoupila letos.

Kromě toho nemocnice plánuje také pořízení moderních resuscitačních lůžek pro každý porodní box. Novinkou je mimo to zavedení fototerapie přímo na pokoji, což umožňuje, aby dítě zůstalo s matkou během léčby novorozenecké žloutenky.

Sundali parapety a přišly extrémní srážky. Rekonstrukci v jesenické nemocnici prověřilo povodňové počasí

V závěru srpna začala dlouho připravovaná rekonstrukce lůžkového oddělení Nemocnice AGEL Jeseník, po přibližně dvou týdnech musely být práce přerušeny. Důvodem byl mimořádný příval dešťových srážek. Na budově naštěstí v té době ještě neproběhly...

Porodnice již nabízí možnost zapůjčení monitoru dechu, elektrické odsávačky nebo váhy domů, s příchodem nového týmu lékařů je v plánu také rozšíření novorozenecké ambulance. "Chceme provádět kompletní screeningová vyšetření po ambulantním porodu či po předčasném propuštění dítěte do ambulantní péče. Budeme sledovat novorozence, které jsme propustili s váhovým úbytkem či hraniční žloutenkou, nebo děti, u kterých bude potřeba zopakovat některá screeningová vyšetření, jako je například vyšetření sluchu," vypočítává primářka. Součásti ambulance bude i laktační poradenství ve spolupráci s výživovou poradkyní.

Den otevřených dveří se na Gynekologicko-porodnickém oddělení ve Šternberku uskuteční 1. listopadu 2024 od 9 do 15 hodin. Nutná je registrace předem na webových stránkách, protože počet míst je omezený.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto poskytl AGEL

Štítky porodnice, Šternberk, rekonstrukce, plány, ambulance, den otevřených dveří, Agel, Olomoucký kraj, nemocnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Porodnice ve Šternberku chystá rekonstrukci sálů a rozšíří ambulanci. Připravuje také Den otevřených dveří  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.