Počasí dnes24 °C, zítra30 °C
Pátek 5. července 2024  |  Svátek má Státní svátek - Cyril a Metoděj
Bez reklam

První pololetí letošního roku bylo v Nemocnici Přerov bohaté na dvojčata

Celkem osm párů dvojčat se v prvním pololetí letošního roku narodilo v porodnici Nemocnice Přerov, která patří do skupiny AGEL. Na svět zde přišlo v tomto období celkem 415 dětí, mezi kterými bylo 224 chlapců a 191 děvčat.

Nejplodnějším měsícem byl letos v přerovské nemocnici leden a červen, kdy do porodnice přijelo shodně 76 maminek. Nejméně se naopak rodilo v březnu, kdy zdravotníci asistovali u 53 porodů. „Rodiče pro své ratolesti volili především klasická česká jména. Mezi holčičkami vedly Elišky, Karolínky, a Terezky. Mezi chlapci bylo nejvíce Adamů, Vojtěchů a Lukášů,“ uvedla vrchní sestra gynekologicko-porodnického oddělení Nemocnice Přerov Mgr. Radmila Šimoníková. Někteří rodiče se přiklonili k exotičtějšímu jménu, a tak mezi narozenými dětmi byla i malá Annabelle, Mia, Thea, Timea a mezi chlapci Josh, Sedrik, Matteo či Walter.

Maminky do přerovské porodnice přijíždějí nejen z Přerova a těsného okolí. Běžně zde vítají i rodičky z Kroměříže, Rožnova pod Radhoštěm, Luhačovic. Moderní porodní oddělení nabízí budoucím maminkám tři uzavřené porodní boxy, jež poskytují rodičce i jejímu partnerovi maximální soukromí. Součástí těchto boxů jsou kromě speciálních polohovacích lůžek také rehabilitační balony, žebřiny, lano, vak, žíněnky, stolička, sprcha, křeslo, rádio s CD přehrávačem či aromalampa. Nejmodernější porodní místnosti tak umožňují nespočet alternativních způsobů vedení porodu.

Tisková zpráva

Štítky AGEL Středomoravská nemocniční a.s., Agel, dvojčata, Přerov, Kroměříž, Rožnov pod Radhoštěm, Luhačovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

První pololetí letošního roku bylo v Nemocnici Přerov bohaté na dvojčata  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.