Počasí dnes28 °C, zítra27 °C
Pátek 19. července 2024  |  Svátek má Čeněk
Bez reklam

Luklův kardiologický den představí nejmodernější technologie, které pomáhají lidem s onemocněním srdce

Na 350 kardiologů z celé České republiky a 250 zdravotních sester. Taková bude i letos účast na největší vzdělávací akci na střední Moravě – konferenci IX. Luklův kardiologický den v Olomouci. Konat se bude v úterý 2. října 2018 v hotelu NH Collection Olomouc Congress a představí nejmodernější diagnostické a léčebné postupy, které díky špičkovým kardiologickým pracovištím vstupují do běžné klinické praxe. Luklův kardiologický den pořádá I. interní klinika – kardiologická Fakultní nemocnice Olomouc ve spolupráci s Lékařskou fakultou Univerzity Palackého v Olomouci, Národním telemedicínským centrem, Českou lékařskou komorou a Českou asociací sester.

„Letošní kardiologická konference bude mít tři klíčová témata, jejich společným jmenovatelem je využití moderních technologií ve prospěch pacienta. Právě Fakultní nemocnice Olomouc je lídrem na tomto poli, a to nejen v našem regionu,“ zdůrazňuje prof. MUDr. Miloš Táborský, CSc., FESC, FACC, MBA, přednosta I. interní kliniky – kardiologické FN Olomouc a předseda České kardiologické společnosti.

Registraci a podrobný program najdete zde.

Prvním z témat, jež budou IX. Luklovu kardiologickému dni v Olomouci vévodit, je nová metoda léčby nedomykavosti mitrální chlopně pomocí zavedení tzv. MitraClipu, kterou v Olomouci jako v jednom z mála kardiocenter v republice provádějí. Dalšími stěžejními tématy letošního ročníku jsou ablace tumorové tachykardie u rizikových pacientů a implantace systému pro modulaci srdeční kontraktility u pacientů s pokročilým srdečním selháním.

„Nesmíme však zapomínat ani na nedílnou součást naší konference, její sesterskou sekci, které se každoročně účastní na 250 sester a je vždy velmi dobře hodnocena,“ upozorňuje prof. Táborský a dodává, že jedním z vrcholů programu bude slavnostní přednáška prof. MUDr. Aleše Linharta, DrSc. na téma kardiomyopatie, jež podtrhne význam spolupráce mezi I. interní klinikou Fakultní nemocnice Olomouc a II. interní klinikou 1. Lékařské fakulty Univerzity Karlovy a Všeobecné fakultní nemocnice Praha.

Celý IX. Luklův kardiologický den bude živě přenášen prostřednictvím webových stránek olomoucké fakultní nemocnice www.fnol.cz a začne tradičně již o den dříve, tedy v pondělí 1. října pacientským programem s přednáškami a akcí Pohybem ke zdraví pro vyznavače běhu a nordic walking.

Tisková zpráva | Zdroj Fakultní nemocnice Olomouc

Štítky Luklův kardiologický den, zdravotnictví, srdce, akce, Olomouc, Fakultní nemocnice Olomouc, klinika, konference, Česká lékařská komora, Lékařská fakulta Univerzity Palackého, Česko, Střední Morava, pacient, Miloš Táborský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Luklův kardiologický den představí nejmodernější technologie, které pomáhají lidem s onemocněním srdce  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.