Počasí dnes27 °C, zítra27 °C
Čtvrtek 18. července 2024  |  Svátek má Drahomíra
Bez reklam

Záchranáři z Olomouckého kraje dostanou zbrusu nové sanitky. Koukněte, jak vypadají

Ve středu 6. října předal náměstek hejtmana Michael Fischer na heliportu Zdravotnické záchranné služby v Olomouci slavnostně první z osmi nových sanitních vozů, které budou brázdit Olomoucký kraj.

V Olomouckém kraji to nebyla první taková akce. Už v květnu totiž byly předány tři sanitky záchrance na Jesenicku a Šumpersku.

„Osm nově pořízených sanitek nás stálo přibližně 24 a půl milionů korun. Jedná se o další krok plánované obnovy vozového parku naší záchranné služby. Postupně počítáme s investicí téměř 107 milionů korun pro zdravotnickou záchrannou službu,“ řekl Fischer.

Zdravotnická záchranná služba Olomouckého kraje má v současné době celkem 47 sanitek, k těm nyní přibyde dalších osm vozů. Všechny nové sanitky jsou vybaveny nejmodernějšími mobilními technologickými prostředky, dvě sanitky navíc disponují pohonem všech čtyř kol, což zvýší komfort převozu pacientů v obtížných terénech.

„Poskytování co nejkvalitnější rychlé pomoci občanům v jednotlivých oblastech Olomouckého kraje je naší prioritou. V poslední době se intenzivně věnujeme jak obnově vozového parku, tak nákupu specializované techniky pro pozemní záchrannou službu,“ dodal Fischer.

Do konce listopadu by měla mít Zdravotnická záchranná služba k dispozici všech osm nových sanitek.

Využití sanitních vozidel v terénu se zásadně nemění. "Co je však největší výhodou nových vozů je fakt, že se uvnitř dokážou pohybovat až čtyři lidé, což bylo dosud, u stávajících sanitek, nemožné. Co se týče jízdních vlastností, tam k žádným drastickým změnám k lepšímu nedochází," řekl Petr Šmejkal, náměstek pro přednemocniční neodkladnou péči.

Čtěte více:

Autoři | Zdroj kr-olomoucky.cz

Štítky Olomoucký kraj, zdravotnická záchranná služba, Michael Fischer, Olomouc, Zdravotnická záchranná služba Olomouckého kraje, okres Šumperk, okres Jeseník, Lucie Bílá, Ivo Slavotínek, Jaroslav Morávek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Záchranáři z Olomouckého kraje dostanou zbrusu nové sanitky. Koukněte, jak vypadají  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.