Počasí dnes25 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Čtete text rubriky Blogy a komentáře. Jedná se názor autora, který se nemusí shodovat s postojem redakce.

ZÁPISKY KONZERVATIVNÍHO VOLIČE: Má město zkušenosti, ptá se Richard Benýšek na plánovanou hokejovou halu

Richard Benýšek je významný podnikatel, mecenáš a vlivný člen olomoucké ODS, který v primárkách těsně nespěl v boji o první místo na kandidátce ODS pro loňské komunální volby. V Hanácké Drbně publikuje své zápisky, dnes jde o poznámky k plánované multifunkční hokejové hale na Velkomoravské v Olomouci. Benýšek v minulosti řídil reorganizaci pražské 02 arény.

Zápisky konzervativního voliče do věrného notesu, aby nám to nezapadlo.

Po několika letech, kdy mi věřitelé a následně akcionáři dali příležitost odpovídat za proces záchrany O2 arény, se nám podařilo stabilizovat halu a program. Návštěvníci, uživatelé skyboxů a klubových sedadel i promotéři nám začali věřit, rostl počet akcí a návštěvnost, a to se samozřejmě projevilo na tržbách a na stavu finančních prostředků na účtech.

Tehdy dorazila O2, která dala za branding haly ročně vyšší desítky milionů, a začala jednat o podmínkách dalšího pokračování smlouvy. Celý proces pak trval několik měsíců, kdy dva vyjednávací týmy vysloveně wordovaly smlouvu a řešily, co vlastně všechno za svoje peníze operátor dostane, kolik musí být akcí, kde všude bude zmíněna O2, kolik v tom mají skyboxů, parkovacích míst, sedadel, volných vstupů atd. Pak do toho hledělo několik advokátních kanceláří, aby ochránily zájmy svých klientů, než se smlouva podepsala. Papírově to byl stoh. A my mezitím jezdili po světě po srovnatelných halách a získávali další know how.

Proč to říkám?

V Olomouci se chystá nová hala, kde již vrabci štěbetají, že je již rozhodnuto, která verze zvítězí. No zkrátka, že to bude na Velkomoravské, kde si to postaví soukromý investor a město mu za to a na tu srandu za 30 let nasype neskutečné peníze.

Přibližně po hodině a půl diskuzí se olomoučtí zastupitelé shodli na odložení rozhodnutí o dalším postupu při přípravě stavby multifunkční haly určené především pro hokej. Představitelé opozice i koalice upozornili na nedostatečném projednání...

Zaregistroval někdo, že by město Olomouc udělalo nějaký expertní tým, který by podmínky výhodné pro město chystal? Znáte někoho ve vedení města, který má svoje praktické zkušenosti s vedením podobného projektu? Oslovilo město nějakou renomovanou advokátní kancelář, která podobný case dělala a která by byla důstojným protivníkem advokátů investora?

Páni zastupitelé, neutrácíte svoje peníze, ale peníze daňových poplatníků! A úvaha o investici je ta péče řádného hospodáře, kterou se máte řídit! A daně jsou hlavně těch, kteří ty daně platí! A musí být v zisku! Proto není jedno, na co se peníze použijí. A v tomto případě město ani nezvýší svůj majetek, ale peníze pošle dál.

To nevymyslíš.

ZÁPISKY KONZERVATIVNÍHO VOLIČE: V Německu selský trh funguje a nikdo nemá problém, píše Richard Benýšek

Richard Benýšek je významný podnikatel, mecenáš a vlivný člen olomoucké ODS, který v primárkách těsně nespěl v boji o první místo na kandidátce ODS pro loňské komunální volby. Dnes poprvé publikuje v Hanácké Drbně své zápisky, jde o poznámky o...

Hodnocení článku je 50 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto REDSTONE REAL ESTATE

Štítky zápisky, Richard Benýšek, hala, sport, hokej, radnice, investice, Richard Morávek, ODS, peníze, Olomouc, O2 Czech Republic, hokej

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

ZÁPISKY KONZERVATIVNÍHO VOLIČE: Má město zkušenosti, ptá se Richard Benýšek na plánovanou hokejovou halu  |  Blogy a komentáře  |  Drbna  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.