Počasí dnes25 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Čtete text rubriky Blogy a komentáře. Jedná se názor autora, který se nemusí shodovat s postojem redakce.

KOMENTÁŘ: Město slibovalo bezpečný Přerov. Lidé se však stále bojí vycházet z nádraží, píše pirátská zastupitelka

Současné vedení města Přerova slibovalo před volbami mnoho. Jednou z oblastí bylo také řešení bezpečnosti. Jak to dopadlo, nad tím se v komentáři zamýšlí opoziční pirátská zastupitelka Lenka Jüngling.

Současné vedení města Přerova slibovalo před volbami mnoho. Jednou z oblastí bylo také řešení bezpečnosti - více uniformovaných hlídek v ulicích, zkvalitnění vymáhání práva podle filosofie, že právo a povinnosti platí pro každého. Slibovali také, že se zaměří na sociálně vyloučené lokality, budou přísněji řešit přestupky a dokonce mělo vzniknout oddělení hlídkové služby Policie ČR.

Jenže rok se s rokem sešel a nic moc se neděje. Uniformovaných hlídek nepřibylo, prevence kriminality je stále nedostatečná a přestupky se neřeší ani u parkování. Město sice vydalo vyhlášku zakazující žebrání, ale její efekt na zlepšení bezpečnosti je zanedbatelný. Na řešení situace jsem se ptala i primátora a ředitele Městské policie v Přerově. Městská policie podle odpovědi dělá, co může, ale je pravdou, že to nestojí jen na nich. 

ZÁPISKY KONZERVATIVNÍHO VOLIČE: Má město zkušenosti, ptá se Richard Benýšek na plánovanou hokejovou halu

Richard Benýšek je významný podnikatel, mecenáš a vlivný člen olomoucké ODS, který v primárkách těsně nespěl v boji o první místo na kandidátce ODS pro loňské komunální volby. V Hanácké Drbně publikuje své zápisky, dnes jde o poznámky k plánované...

Za Piráty věříme, že bezpečnost našich občanů by měla být na prvním místě. Jsme za silnou policii a funkčnost služeben. Za dostatečné zabezpečení sociálních služeb a sociálních pracovníků, kteří pomohou s řešením sociálních problémů všem občanům včetně romského etnika. S tím souvisí potřeba desegregace školy i posílení práce neziskových organizací, u nichž je nutné zhodnotit stávající práci a nastavit nové cíle pro zlepšení situace. Město by také mělo investovat do efektivní práce preventistů kriminality a myslet i na rozvoj lokality průpichu, která by se mohla propojit s přednádražím, a vytvořit zde tak novou moderní čtvrť. 

Přerov má stále místa, kam se lidé bojí chodit, de facto segregovanou školu a vysoký počet přestupků. Není přijatelné, aby se lidé báli vystupovat z vlaku na nádraží. Několik občanů se mnou sdílelo své negativní zkušenosti z této lokality a prosili o řešení situace. Jako opozice však můžeme na problémy pouze upozorňovat a tlačit na jejich řešení, ale konkrétní kroky musí učinit vedení města. Doufám proto, že město na své sliby nezapomnělo a na změnách pracuje.

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Přerov

Štítky bezpečnost, sliby, Přerov, radnice, Piráti, Policie České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Libor Burian

Pro pochopení vládnoucí mafie viz na yt Mudr Jan Hnízdil Světu vládnou psychopati, agent Nachtmann, Čurda, udání úkrytu výsadkářů a vypálení obcí. Mafii je jedno jestli obléká kněžské roucho, hlavně že stojí v čele a káže vodu aby ze zlata pila víno. Členové odsouzené teroristické organizace, dříve páni, potom papaláši, dnes oligarchové kteří po rozvratu v roce 89 převlékli kabáty a uniformy, rozdělili Československo, zhasli a rozkradli viz seriál Devadesátky včetně dokumentu sedí všude kolem nás, vyplácejí si násobky imaginární průměrné' mzdy opravdu pracujících lidí a smějí se nám se svými začerněnými smlouvami jako Ursula nebo soudruh dvořák čt, pávků, rycheckých, střížů, falešných studentů falešných práv a škol prodavačů titulů, překupníků, pašeráků, tunelářů, odkláněčů, lichvářů, vymahačů, exekutorů, pasáků, vexláků, lhářů, podvodníků, žvanilů kterým je jedno pod jakou vlajkou lžou. Lidé se musí spojit, mluvit spolu, začít uklízet od obcí, starostů které lidé znají, chodit ke všem volbám říct mafii a dost ! Více píšu ve vláknech diskusí.

Středa, 25. října 2023, 06:48Odpovědět

KOMENTÁŘ: Město slibovalo bezpečný Přerov. Lidé se však stále bojí vycházet z nádraží, píše pirátská zastupitelka  |  Blogy a komentáře  |  Drbna  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.