Počasí dnes28 °C, zítra29 °C
Čtvrtek 18. července 2024  |  Svátek má Drahomíra
Bez reklam

V Hanušovicích bude mít zítra svou první zastávku mobilní očkovací tým

V průběhu tohoto týdne začnou zájemcům na severu Olomouckého kraje nabízet očkování proti koronaviru mobilní očkovací týmy. Zdravotníci se zaměří na okrajové a méně dostupné lokality. První zastávka bude v úterý v Hanušovicích na Šumpersku.

„Výjezdy mobilních očkovacích týmů jsme plánovali od samého začátku. Chceme, aby díky nim byla vakcinace dostupná pro všechny, kteří se proti koronaviru chtějí nechat naočkovat, ale nemají z jakéhokoli důvodu šanci se dostat do vyčleněných očkovacích míst,“ uvedl hejtman Josef Suchánek (Piráti a STAN).

Mobilní očkovací týmy posílí kapacitu stávajících očkovacích míst a měly by rozšířit možnosti očkování proti covidu v okrajových a méně dostupných lokalitách. Olomoucký kraj již obeslal starosty příslušných měst a obcí.

„Na základě informací od starostů budeme řešit, kdy a kam přesně mobilní týmy vyjedou,“ dodal hejtman. Kraj počítá se dvěma týmy, jeden z Fakultní nemocnice Olomouc, druhý z Jesenické polikliniky. K dispozici budou vakcíny Comirnaty a Janssen.

První zastávka mobilního očkovacího týmu bude v úterý v Hanušovicích na Šumpersku. Fungovat bude od 12 do 16 hodin u kulturního domu v Hanušovicích.

Na jednom z dětských táborů Šumpersku se objevilo ohnisko koronaviru. Počet onemocnění kvůli tomu vzrostl o desítky zejména u dětí a mladých lidí, a reprodukční číslo atakuje hodnotu 3. Hygienici ovšem ubezpečují, že mají situaci pod kontrolou....

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Olomoucký kraj

Štítky koronavirus, covid, očkování, mobilní tým, Hanušovice, Šumperk, Olomoucký kraj, okres Šumperk, Josef Suchánek, Česká pirátská strana, Starostové a nezávislí, Fakultní nemocnice Olomouc, Janssen Pharmaceutica, Comirnaty

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Hanušovicích bude mít zítra svou první zastávku mobilní očkovací tým  |  Koronavirus  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.