Počasí dnes27 °C, zítra27 °C
Čtvrtek 18. července 2024  |  Svátek má Drahomíra
Bez reklam

Nárůst covid pozitivních v kraji zdvojnásobil. Očkovací centra se zavřela

Po dvou týdnech eviduje ministerstvo zdravotnictví navýšení počtu nákaz v Olomouckém kraji. Za uplynulý týden přibylo 61 pozitivně testovaných, o týden dříve zaznamenali hygienici 34 nákaz. Téměř dvojnásobný nárůst se projevil také v přepočtu na 100 tisíc obyvatel. Tento ukazatel má za minulý týden v kraji hodnotu 11 potvrzených případů covidu-19, před týdnem to byly čtyři. Naopak tempo očkování v kraji zpomaluje.

Počty pozitivních mohou narůstat po povinném testování po návratu dětí do škol ale i v sociálních zařízeních. Týká se těch, kteří dosud nebyli očkovaní, v kraji je v sociálních zařízeních naočkováno 70 procent klientů a 64 procent zaměstnanců. "Sociální zařízení mají od 1. září sedm dní na to, aby testování provedly. Informace k výsledkům tak budeme mít až ve středu příští týden," řekl náměstek hejtmana Ivo Slavotínek (KDU-ČSL).

Počty nákaz narostly po dvou týdnech - před týdnem bylo ve statistikách 34 případů a o týden dříve 43. V polovině srpna naopak hygienici zaznamenali 80 případů, vyplývá ze statistik. Od počátku pandemie se v kraji nakazilo novým koronavirem 93 532 lidí.

V regionu se zhruba 630 000 obyvateli bylo dosud spotřebováno 611 581 dávek vakcíny, což je o 6384 více než před týdnem. V mezitýdenním srovnání je počet nových dávek poloviční. Obě dávky vakcíny obdrželo 295 644 obyvatel - očkování se v kraji týká 527 000 obyvatel.

Očkovací centrum v Prostějově ukončilo provoz. Zvládlo přes 70 tisíc vakcín

Očkovací centrum v prostějovském Společenském domě po pěti a půl měsících dnes končí svůj provoz. Zdravotníci zde aplikovali přes 70 tisíc vakcín proti onemocnění covid-19. Pracovalo zde osm desítek pracovníků nejrůznějších profesí.

V Olomouckém kraji přestala fungovat i dvě kapacitní očkovací centra - před týdnem se zavřelo v Přerově a o několik dní později také v Prostějově, očkování se vrátilo do tamních nemocnic. V Olomouci se lidé dál mohou nechat bez registrace očkovat v nákupním centru Galerie Šantovka. Před třemi týdny zkrátilo očkovací místo provozní dobu, lidé jej mohou navštívit denně od 11 do 19 hodin.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Archiv Brněnská drbna

Štítky Zdraví, hygienická stanice, testy, COVID-19, koronavirus, očkování, infekční onemocnění, Olomoucký kraj, Ivo Slavotínek, KDU-ČSL, Šantovka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nárůst covid pozitivních v kraji zdvojnásobil. Očkovací centra se zavřela  |  Koronavirus  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.