Počasí dnes13 °C, zítra13 °C
Neděle 6. října 2024  |  Svátek má Hanuš
Bez reklam

Koronavirus v Olomouckém kraji nabírá na síle. Týdenní nárůst je dvojnásobný

Epidemie koronaviru v Olomouckém kraji nabírá na síle. Za uplynulých sedm dní bylo 1422 nákaz, ve srovnání s předchozím týdnem je to více než dvojnásobek. Ve čtvrtek v kraji přibylo 344 nákaz, což je nejvyšší denní přírůstek od poloviny dubna.

V přepočtu na 100 tisíc obyvatel Olomoucký kraj za poslední týden vykazuje 226 potvrzených nákaz koronavirem, před týdnem jich bylo 95 a o týden dříve 55.

Fakultní nemocnice Olomouc již musela rozšířit covidovou JIP, celkem má nyní k dispozici deset lůžek. Obsazena je zhruba polovina. Zdravotníci v nemocnicích v Prostějově, Přerově, Šternberku a Jeseníku, které provozuje AGEL Středomoravské nemocniční, aktuálně pečují o 15 pacientů s covidem, z toho čtyři jsou ve vážném stavu na JIP.

"Z 15 hospitalizovaných v našich zdravotnických zařízení je devět neočkovaných a jsou mezi nimi všichni pacienti ve vážném stavu na JIP," řekl mluvčí Adam Knesl, podle kterého jsou nemocnice v případě potřeby připraveny zvýšit počet lůžek pro pacienty s koronavirem.

V Nemocnici Šumperk je hospitalizovaný jeden pacient nakažený koronavirem, leží na standardním lůžku.

Za uplynulý týden bylo šest úmrtí na covid  

Křivka nákaz covidem začala v Olomouckém kraji pozvolna růst v srpnu, na začátku září za týden přibylo zhruba šest desítek případů. Od začátku října se přírůstky nových případů výrazně zvyšují.

Minulý týden činilo denní maximum 149 potvrzených nákaz, tento týden ve čtvrtek dosáhlo 344 případů. Hranici tří stovek překročil počet nákaz i v úterý, kdy jich bylo 314.

Od počátku pandemie se v Olomouckém kraji nakazilo koronavirem 96 406 lidí a vyléčilo se jich 92 510. V souvislosti s nákazou v kraji od loňského března zemřelo 1724 lidí. Za uplynulý týden přibylo šest úmrtí.

Covid už uzavřel přes sedmdesát školních tříd. Nejhůře je na tom Přerovsko

Přes sedmdesát školních tříd je nyní v Olomouckém kraji uzavřeno kvůli rostoucímu počtu onemocnění covidem mezi školáky. Nejhorší je podle hygieniků situace na Přerovsku. V celém kraji se koronavirus od minulého pátku vyskytl v 89 školách....

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Zdravotnický holding Královéhradeckého kraje

Štítky koronavirus, covid, statistika, nárůst, Olomoucký kraj, COVID-19, infekční onemocnění, pandemie covidu-19, pacient, Fakultní nemocnice Olomouc, AGEL Středomoravská nemocniční a.s., Agel, Přerov, Nemocnice Šumperk

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Koronavirus v Olomouckém kraji nabírá na síle. Týdenní nárůst je dvojnásobný  |  Koronavirus  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.