Počasí dnes24 °C, zítra30 °C
Pátek 5. července 2024  |  Svátek má Státní svátek - Cyril a Metoděj
Bez reklam

Epidemie má v Olomouckém kraji letošní rekord. Za úterý přibylo 1381 případů

Epidemie koronaviru v Olomouckém kraji hlásí letošní rekord. Za úterý přibylo 1381 případů, což je nejvyšší počet během roku. Dosud nejvíce nákaz koronavirem za jediný den zaznamenali hygienici 6. ledna, bylo to 1270 případů.

Úplně nejvíc nových případů covidu evidoval Olomoucký kraj 27. října loňského roku, kdy byl zapsáno 1517 případů. Nyní epidemie prudce zrychluje, v pondělí přibylo 618 případů, za úterý je nárůst více než dvojnásobný.

Koronavirus se šíří hlavně mezi mladými. Plošné testování školáků a studentů na základních a středních školách v Olomouckém kraji zachytilo v pondělí 758 pozitivních případů.

"V okrese Olomouc to bylo 17 803 testů, v okrese Prostějov 8333, na Přerovsku 10 123 a na Šumpersku 9465. Z toho bylo v Olomouci 338 pozitivních, v Prostějově 101, Přerově 139 a v Šumperku 180," uvedla mluvčí olomoucké krajské hygienické stanice Markéta Koutná.

Minulý týden, kdy se testování týkalo škol na Přerovsku a Prostějovsku, potvrdily PCR testy pozitivitu jen v 54 procentech.

V přepočtu na 100 tisíc obyvatel přibylo v Olomouckém kraji za uplynulých sedm dní 883 případů. V kraji onemocnělo 107 298 lidí, ve statistkách obětí je ke dnešku 1762 lidí.

Z pohledu okresů je nejhorší situace i nadále na Prostějovsku, kde je 1141 případů nákaz na 100 tisíc obyvatel za posledních sedm dní, na druhé pozici je Šumpersko s 998 případy.

Soukromá firma chce testovat děti ve školách v Prostějově. Neprojednala to však s hygieniky

Olomoucká soukromá firma KoRo Medics nabízí základním školám v Prostějově testování dětí na koronavirus. Podle zákona to ovšem musí projednat s hygieniky, což se nestalo. KoRo Medics měla problémy se zákonem už dřív, kdy bez oprávnění testovala...

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky covid, koronavirus, rekord, Olomoucký, Olomoucký kraj, COVID-19, pandemie covidu-19, Olomouc, Prostějov, okres Přerov, okres Šumperk, Krajská hygienická stanice, okres Prostějov, Přerov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Epidemie má v Olomouckém kraji letošní rekord. Za úterý přibylo 1381 případů  |  Koronavirus  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.