Počasí dnes17 °C, zítra18 °C
Úterý 7. května 2024  |  Svátek má Stanislav
Bez reklam

Počet hospitalizovaných pacientů s koronavirem výrazně klesl. Nemocnice obnovují provoz

Počet hospitalizovaných pacientů s koronavirem v Olomouckém kraji výrazně klesl. V nemocnicích jich ve čtvrtek bylo 75, z toho pět pacientů na jendotce intenzivní péči. Na začátku loňského prosince statistiky uváděly 410 hospitalizovaných a intenzivní péči vyžadovalo sedm desítek z nich.

V Olomouckém kraji přibylo za uplynulý týden 2 305 potvrzených nákaz koronavirem. V mezitýdenním srovnání je to o 738 případů méně. Nejvyšší záchyt je v okrese Olomouc, následuje Přerov, Prostějov, Šumperk a Jeseník. 

Nemocnice díky výraznému poklesu hospitalizovaných pacientů obnovily běžný provoz a snaží se dohnat operace, které musely být kvůli epidemii odloženy. Nemocnice AGEL Přerov obnovila kromě operací i rehabilitace. "Po covidové pauze nemocnice obnovuje plně spektrum procedur, včetně rekondičních, které jsou ideální pro zájemce o udržení tělesné i duševní rovnováhy po zimě, nebo i po prodělání onemocnění covid-19," uvedl mluvčí nemocnice Adam Knesl

Ortopedická klinika Fakultní nemocnice Olomouc ale nadále operuje v omezeném režimu. "Čekací doby na operace rovněž negativně ovlivňuje množství výkonů, jež musely být v předchozích dvou letech z epidemických důvodů odloženy. Přes veškeré úsilí není v současné době reálné uspokojit všechny požadavky," uvádí nemocnice na svých internetových stránkách. 

Od začátku epidemie se v Olomouckém kraji novým koronavirem nakazilo celkem 226 158 lidí a přes 220 tisíc se jich vyléčilo. Od března 2020 zemřelo v kraji v souvislosti s koronavirem 2417 lidí. 

Počet nakažených v Olomouckém kraji za uplynulý týden opět mírně klesl

V Olomouckém kraji přibylo za týden 2408 případů nákaz koronavirem, v mezitýdenním srovnání je to o 199 případů méně. V přepočtu na 100 tisíc obyvatel je v kraji za poslední týden evidováno 382 případů nemoci covid-19, o týden dříve jich bylo 413.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky Koronavirus, COVID-19, nemocnice, operace, Olomoucký kraj, pacient, Přerov, Agel, Olomouc, Fakultní nemocnice Olomouc, Prostějov, Šumperk

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Počet hospitalizovaných pacientů s koronavirem výrazně klesl. Nemocnice obnovují provoz  |  Koronavirus  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.