Počasí dnes27 °C, zítra27 °C
Čtvrtek 18. července 2024  |  Svátek má Drahomíra
Bez reklam

Seniory vyděsil k smrti. Zfetovaný muž se sekerou vnikl do domku a zabarikádoval se v ložnici

Poklidné odpoledne u televize vystřídaly děsivé momenty. Do domu manželského páru seniorů vnikl se sekerou neznámý muž a schoval se v pokoji v patře. Vystrašení obyvatelé domu na Konicku volali na policii. Mladík pod vlivem drog se policistům vzdal, hrozí mu až tři roky ve vězení.

V úterý odpoledne vyrušily starší pár v obci na Konicku rány do vstupních dveří domu. Šestaosmdesátiletý muž se šel podívat, co se děje, když v tom kolem něj proběhl neznámý člověk, který se zamkl v ložnici v patře. „Senior volal na muže, ať otevře a okamžitě odejde, ale marně. Slyšel jenom přesouvání nábytku. Proto ihned zavolal na linku 158. Přivolaní policisté muže vyzvali, aby otevřel a opustil dům. Zabarikádovaný muž vzápětí místnost dobrovolně opustil,“ sdělil policejní mluvčí Libor Hejtman.

Policisté stříleli na pronásledované BMW. Honička skončila na kraji Olomouce

Nebezpečnou honičku mají za sebou policisté z Olomoucka a Prostějovska. Po změření rychle jedoucího auta na dálnici D46 jej chtěli zkontrolovat, ale zprvu spolupracující řidič začal mužům zákona ujíždět. Honička končila v olomoucké části Holice,...

Muži zákona brzy zjistili, že se sedmadvacetiletý nezvaný host je pod vlivem amfetaminu či metamfetaminu a THC. „Mladík vypověděl, že asi před pěti dny užil pervitin a kanabis. Od té doby nespal, měl halucinace a bludy. Slyšel hlasy a domníval se, že jej někdo pronásleduje,“ objasnil Libor Hejtman. Paranoidní stavy dovedly muže až do domu, ve kterém vyděsil staré manžele.

Nebezpečný návštěvník policistům řekl, že před domem viděl ve špalku zaseknutou sekeru. Tu si vzal a rozbil s ní zamčené dveře do domu. Před svými představami se pak schoval v ložnici, odkud ho vyvedli až příslušníci policie. Po lékařském vyšetření skončil na noc v cele, po sdělení obvinění a dalších úkonech ho policisté propustili. „Muž svého jednání zpětně litoval a omluvu směřoval k seniorům, které k smrti vyděsil. Dodal, že nikomu ublížit nechtěl, ale pod vlivem drog dělá věci, které by jinak neprovedl. Současně slíbil uhrazení škod na majetku, které způsobil,“ přiblížil stanovisko mladíka policejní mluvčí Hejtman s tím, že za přečiny porušování domovní svobody a poškození cizí věci hrozí pachateli trest odnětí svobody na šest měsíců až tři léta.

Prostějovským strážníkům pomáhá software, který umí rozpoznat obličej

Speciální software, který umí rozpoznávat obličeje nebo poznávací značky aut, mohou od letošního roku využívat strážníci Městské policie v Prostějově. Modernizace kamerového systému, který nyní tvoří 46 kamer, přišla na 1,8 milionu korun.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky Krimi, drogy, marihuana, metamfetamin, pervitin, THC, Prostějov, Policie ČR, dům, sekera, ložnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zatím zde nejsou vloženy žádné komentáře.

Seniory vyděsil k smrti. Zfetovaný muž se sekerou vnikl do domku a zabarikádoval se v ložnici  |  Krimi  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.