Počasí dnes24 °C, zítra30 °C
Pátek 5. července 2024  |  Svátek má Státní svátek - Cyril a Metoděj
Bez reklam

Vandal v noci v Zábřehu vyryl rýhy do několika aut. Policie hledá svědky

Policie hledá svědky vandalismu v Zábřehu. V noci na sobotu neznámý výtržník poškodil minimálně čtyři osobní auta, do laku vyryl dlouhé a hluboké rýhy. Škoda je téměř padesát tisíc korun. Vandalovi hrozí až rok vězení a policie žádá veřejnost, pokud si někoho všimla, ať se přihlásí.

Událost se stala pravděpodobně v noci na sobotu 19. února. V ulici Ladislava Fialy v Zábřehu na Šumpersku vandal poškodil Ford S-MAX, Audi A4, BMW 320 I a Škodu Fabia, které zde majitelé zaparkovali v pátek odpoledne.

"V sobotu ráno nebo během dopoledne zjistili, že jejich auta jsou poškozená. Neznámý vandal nebo vandalové do laku vyryli hluboké a různě dlouhé rýhy," popsala mluvčí policie Marie Šafářová.

Škoda je přes 45 tisíc korun, policisté případ vyšetřují pro trestný čin poškození cizí věci, za který hrozí mimo jiné až jeden rok vězení. S žádostí o spolupráci se nyní policisté obracejí na veřejnost.

"V řádném objasnění tohoto případu a zjištění pachatele by mohli pomoci svědci události, náhodní kolemjdoucí či obyvatelé okolních domů. S informacemi k možnému pachateli či pachatelům, případně k jiným okolnostem souvisejícím s poškozením vozidel je možné se obrátit na bezplatnou linku 158 nebo přímo na obvodní oddělení Policie ČR v Zábřehu v ulici Postřelmovské číslo 7 nebo na telefon 974 789 601 či e-mail su.oo.zabreh.stsl@pcr.cz," vyzvala mluvčí policie.

Vandalové v noci opět zdemolovali lampy na cyklostezce u Litovle. Město hledá svědky

V noci na dnešek neznámí vandalové na cyklostezce z Litovle do Vísky na Olomoucku rozbili veřejné osvětlení. Několik lamp je zcela zdemolovaných a mimo provoz, škoda bude v řádu desetitisíců korun. Město Litovel žádá případné svědky, aby se...

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky vandal, rýhy, lak, automobil, pátrání, svědci, policie, Zábřeh, Audi A4, okres Šumperk, Škoda Fabia, Ford S-MAX, BMW 320, Policie České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vandal v noci v Zábřehu vyryl rýhy do několika aut. Policie hledá svědky  |  Krimi  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.