Počasí dnes22 °C, zítra24 °C
Čtvrtek 4. července 2024  |  Svátek má Prokop
Bez reklam

Vandalové v noci opět zdemolovali lampy na cyklostezce u Litovle. Město hledá svědky

V noci na dnešek neznámí vandalové na cyklostezce z Litovle do Vísky na Olomoucku rozbili veřejné osvětlení. Několik lamp je zcela zdemolovaných a mimo provoz, škoda bude v řádu desetitisíců korun. Město Litovel žádá případné svědky, aby se obrátili na policii.

"Toto už nezná hranic. Pro někoho minutová legrace, pro nás všechny desetitisíce na opravy. Neznámý pachatel si našel zábavu v trefování ledovými koulemi a kamením do našich lamp veřejného osvětlení," postěžoval si na sociálních sítích starosta Litovle Viktor Kohout (SNK).

Neznámí vandalové na cyklostezce z Litovle do Vísky řádili někdy v nočních hodinách z pátku na sobotu. "Pokud byl někdo svědkem dané události, tak prosím kontaktujte městskou policie nebo policii. Je to smutné," dodal starosta.

Před lety vandalové lampy naházeli do potoka

Není to přitom zdaleka poprvé, co vandalové tuto veřejné osvětlení na oblíbené cyklostezce poškodili. 

Na konci října před deseti lety nejprve kdosi rozbil 11 sloupů včetně hlavního rozvaděče, škoda byla přes 70 tisíc korun, a o pár dní později pak vandalové poškodili osm sloupů veřejného osvětlení. Podle policie přestříhali elektrické vedení, a způsobili tak škodu minimálně 60 tisíc korun.

O dva roky dřív neznámí pachatelé dokonce devět lamp u cyklostezky vytrhali ze země a naházeli je do potoka. Jeden kus veřejného osvětlení také ukradli. Škoda byla 150 tisíc korun.

Pachatele policie nikdy nedopadla.

Litovel řeší odpadní kaly. Unikátní sušárna vyjde na desítky milionů

Nákladnou investici do jedinečné technologie má před sebou město Litovel. Kvůli změně zákonů o nakládání s vodárenskými kaly se litovelská radnice rozhodla pro vybudování solární sušárny za zhruba 70 milionů korun. Ta vznikne v sousedství areálu...

Hodnocení článku je 62 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto FB Viktor Kohout

Štítky vandal, lampa, škoda, cyklostezka, svědek, Víska, Litovel, veřejné osvětlení, Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vandalové v noci opět zdemolovali lampy na cyklostezce u Litovle. Město hledá svědky  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.