Počasí dnes28 °C, zítra27 °C
Pátek 19. července 2024  |  Svátek má Čeněk
Bez reklam

První jízda za 150 tisíc. Patnáctiletý kluk si vzal auto rodičů a naboural do benzínky

Na pořádný průšvih si zadělal patnáctiletý chlapec z Přerova, když se rozhodl vyzkoušet si své řidičské dovednosti a odjel v noci s autem rodičů. Protože žádné zkušenosti za volantem neměl, jízda skončila nehodou - hoch s vozem naboural do stojanu čerpací stanice. Z místa s kamarádem utekl a později se přiznal otci, událostí se nyní zabývají policisté.

Za dobrodružstvím vyrazili dva nezletilí chlapci z Kojetínské ulice v Přerově v neděli kolem 23. hodiny. Bez vědomí a svolení rodičů si patnáctiletý kluk vzal klíče od auta a s kamarádem vyrazil směrem na Bochoř. „Vzápětí se projevila nezkušenost a mizerné schopnosti řízení vozidla a mladík naboural do stojanu čerpací stanice na ulici Kojetínská, který se po střetu vyvrátil. Dál vozidlo pokračovalo v jízdě a zastavilo se až o opěrný sloup konstrukce čerpací stanice,“ vylíčila situaci policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Řidič i jeho spolujezdec z místa prchli, mladý hříšník se poté přiznal doma otci. Ten havárii oznámil na policejní linku 158. Testovací jízda nakonec vyjde na částku okolo 150 tisíc korun. „Hmotná škoda na čerpací stanici byla předběžně vyčíslena na 120 tisíc Kč a na vozidle 30 tisíc Kč. Událost je nadále v šetření, stejně tak i případné zranění mladistvého neřidiče a jeho spolujezdce,“ doplnila mluvčí Zajícová s tím, že policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření z provinění neoprávněné užívání cizí věci.

Telefonát s falešným pracovníkem Microsoftu za desítky tisíc. Policie varuje před novou taktikou podvodníků

Investice do kryptoměn, vztahy s americkými vojáky i zprávy o napadení bankovního účtu. Podvodníci na internetu využívají různé taktiky, policisté nyní varují před další variantou nebezpečí v kyberprostoru. Starší muž přišel o 65 tisíc, když...

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie České republiky

Štítky Doprava, nehoda, auto, kluk, čerpací stanice, Přerov, Policie ČR, Bochoř

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

První jízda za 150 tisíc. Patnáctiletý kluk si vzal auto rodičů a naboural do benzínky  |  Krimi  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.