Počasí dnes26 °C, zítra30 °C
Pondělí 8. července 2024  |  Svátek má Nora
Bez reklam

Oblečení, kabelky i panenky. Celníci v kraji zajistili padělky za statisíce

Do prodejen v Přerově, Litovli, Šumperku i Zábřehu zavítali na začátku letošního roku celníci z Olomouckého kraje při pátrání po padělaném zboží. Podařilo se jim zajistit výrobky různých značek za více než milion korun. Prodejcům hrozí vysoká pokuta.

Při cílených kontrolách obchodů celníci prověřují, zda nedochází k porušování práv duševního vlastnictví. „Nejčastěji se v těchto případech jedná o nelegálně používané ochranné známky, v rámci kterých je na libovolném zboží neoprávněně vyobrazena registrovaná značka. Majitel ochranné známky může požádat Celní správu ČR o její ochranu. Pokud tedy vznikne domněnka, že se jedná o nelegální zboží, celníci jej mohou zajistit,“ objasnil tiskový mluvčí Celního úřadu pro Olomoucký kraj David Kubenz.

V prvních dvou případech celníci zaregistrovali padělky v kamenných prodejnách v okolí centra Přerova. „Jednalo se o falešné textilní výrobky značky Adidas, Calvin Klein, GUCCI, panenky značky L.O.L. či plastovou obuv Crocs,“ popsal mluvčí Kubenz s tím, že celková hodnota originálních výrobků by činila přibližně 163 tisíc korun.

Hlídky celníků se zaměřily také na města Litovel a Šumperk. V těchto městech pak zajistili mimo jiné i padělané ledvinky značky Chanel a obuv ASIX, v hodnotě téměř 800 tisíc korun.

Marihuana i pervitin. Celníci a policisté odhalili převozy drog

Trojici drogových přečinů se podařilo v minulém týdnu odhalit policistům a celníkům na Olomoucku. Při silničních kontrolách našli v autech sušené konopí i sazenice, v dalším z případů pak dvacet pět gramů metamfetaminu neboli pervitinu.

Pozornosti celní správy pak neunikli ani prodejci v Zábřehu na Moravě. „V tomto případě se opět jednalo o světoznámě značky Adidas, Calvin Klein či Chanel a to v hodnotě přibližně 250 tisíc korun,“ informoval David Kubenz.

Od počátku letošního roku se celníkům v Olomouckém kraji podařilo vypátrat padělané zboží, jehož hodnota by v cenách originálních výrobků činila částku takřka 1,2 milionů korun.

„Zajištěné zboží skončilo ve skladu celního úřadu. Prodejcům nyní hrozí za nakládání s padělaným zbožím pokuta až do výše jednoho milionu korun,“ uzavřel mluvčí Kubenz.

Honička na D46: Celníci překazili převoz kradeného Audi, řidič auto nechal ve vesnici a uprchl

Převoz kradeného luxusního vozu přes Českou republiku zhatili celníci a policisté na Prostějovsku. Vozidla si všimli na dálnici D46 při nočním kontrolování elektronických známek a následovalo pronásledování. Auto se podařilo najít v nedaleké...

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Celní správa České republiky

Štítky Celní správa, padělané zboží, kontrola, obchod, Olomoucký kraj, Přerov, Šumperk, Litovel, Zábřeh, Calvin Klein, Adidas, Celní správa České republiky, Chanel, Gucci

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Oblečení, kabelky i panenky. Celníci v kraji zajistili padělky za statisíce  |  Krimi  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.