Počasí dnes26 °C, zítra30 °C
Pondělí 8. července 2024  |  Svátek má Nora
Bez reklam

Celníci a policisté naháněli zdrogovaného řidiče. Jízdu ukončil náraz do plotu a policejního auta

Do nebezpečného manévru se se třemi spolucestujícími v autě pustil zdrogovaný řidič na Šumpersku, když se rozhodl ujíždět hlídce celní správy a poté i policistům. Noční honička skončila havárií a zraněním spolujezdkyně. Jednatřicetiletému muži hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi.

Hlídka z oddělení mobilního dohledu Celní správy chtěla krátce po 22. hodině zastavit u obce Červená voda vůz Mitsubishi. „Řidič vozidla ovšem nerespektoval pokyn k zastavení, ohrozil přítomné celníky a začal ujíždět. Celníci tedy okamžitě zahájili pronásledování podezřelého vozidla, kontaktovali operační středisko a rovněž požádali o součinnost Policii ČR,“ popsal začátek riskantní situace mluvčí Celního úřadu pro Olomoucký kraj David Kubenz.

Auto ujíždělo směrem na Olšany a Bludov, kde se do pronásledování zapojili i policisté. „Do akce byly nasazeny všechny dostupné hlídky. Ujíždějící vůz projel Bludovem a pokračoval dál přes Bludoveček směrem na Šumperk. Když si řidič všiml, že proti němu od Šumperka přijíždí policejní vůz se zapnutým výstražným zvukovým a světelným zařízením, strhl řízení, aby ho objel, ale manévr nezvládl,“ vylíčila policejní mluvčí Marie Šafářová.

Řidič Jeepu v noci v Olomouci ujížděl před policisty. Ohrožoval je, vjel na trávník a narazil do domu

Policie hledá svědky řádění řidiče Jeepu, který v centru Olomouce odmítl zastavit při kontrole. Ujížděl, vjel na trávník a narazil do domu. Poté se rozjel proti jednomu z policistů, který musel uskočit. Řidiče se zablokovaným řidičským průkazem...

Řidič s autem narazil do oplocení obory, poté i do policejního vozu. „Celníci ihned při výstupu z vozidla použili zákonné výzvy, a to společně s donucovacím prostředkem, hrozby namířenou střelnou zbraní,“ uvedl David Kubenz s tím, že případ si na místě převzala Policie ČR.

V autě byli kromě řidiče další tři lidé, spolujezdkyně se při kolizi zranila a po ošetření zdravotnickou záchrannou službou putovala do šumperské nemocnice. Celková hmotná škoda se pak pohybuje okolo padesáti tisíc korun, z toho 20 tisíc na Mitsubishi, 15 tisíc na policejním voze a 15 tisíc na oplocení obory.

„Alkohol policisté u řidiče vyloučili dechovou zkouškou. Pozitivní však byl výsledek orientačního testu na omamné a psychotropní látky, a to na amfetamin či metamfetamin. Lékařskému vyšetření spojenému s odběrem biologického materiálu se řidič odmítl podrobit. Dalším šetřením pak policisté zjistili, že muž za volantem neměl co dělat, protože nevlastní žádné řidičské oprávnění a navíc má soudem vyslovený zákaz řízení až do srpna roku 2033,“ dodala k prohřeškům jednatřicetiletého muže mluvčí Šafářová s tím, že policisté jej zadrželi a umístili do cely. Po provedení nezbytných úkonů byl propuštěn na svobodu. „Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za který lze dle trestního zákoníku uložit trest odnětí svobody až na dvě léta,“ konstatovala Šafářová.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie České republiky

Štítky Doprava, krimi, drogy, stíhání, honička, policie, celní správa, celníci, Bludov, Šumperk, Policie ČR, Olomoucký kraj, okres Šumperk, Mitsubishi Motors, Policie České republiky, Celní správa České republiky, Olšany

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Celníci a policisté naháněli zdrogovaného řidiče. Jízdu ukončil náraz do plotu a policejního auta  |  Krimi  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.