Počasí dnes28 °C, zítra28 °C
Středa 17. července 2024  |  Svátek má Martina
Bez reklam

V případu trojnásobné vraždy v Kostelci na Hané vypovídala dívka, která přežila. Útočníkovi hrozí doživotí

Kriminalisté v případu trojnásobné vraždy v Kostelci na Hané na Prostějovsku vyslechli dívku, která jako jediná rodinnou tragédii na konci dubna přežila. Z vraždy bratra, sestry a otce je obviněn devětadvacetiletý muž. Je ve vazbě a hrozí mu výjimečný trest. Kriminalisté nyní zjišťují, odkud jsou vražedné zbraně a čekají na znalecké posudky.

Podezřelý muž podle kriminalistů členy své rodiny zabil loveckými noži 29. dubna. Policisté ho zadrželi okamžitě po činu a prostějovský soud ho poslal do vazby. "Případ je stále ve fázi vyšetřování. Kriminalisté vyslechli přeživší mladistvou dívku. Šetří nákup vražedných zbraní a čekají na závěry znaleckých posudků z oboru zdravotnictví odvětví psychiatrie a psychologie. Zároveň očekávají výsledky nařízených soudních pitev zemřelých osob," řekl policejní mluvčí Libor Hejtman.

Otázkou psychického stavu pachatele a jeho příčetnosti se policisté zabývali hned po činu, objasnit jeho jednání by měly právě i znalecké posudky. Podle kriminalistů však dosud netrestaný muž členy své rodiny zavraždil po předchozím uvážení, při útoku nebyl pod vlivem drog ani alkoholu. Motivem byly problémy v rodině. Vypověděl, že se rozhodl, že členy rodiny potrestá za to, jak se k němu chovali. Dodal, že mu nadávali. Konkretizovat to podle šéfa krajské kriminálky Jana Lisického nedokázal. Podle Lisického byl útok chladnokrevný, nelítostný a zvlášť surový.

Horor v Kostelci na Hané: Muž ubodal bratra, sestru i otce bojovými noži

I pro otrlé kriminalisty byla scéna, která se před nimi v pátek rozprostřela po vstupu do domu v Kostelci na Hané, těžko uvěřitelným šokem. Devětadvacetiletý agresor chtěl potrestat svou rodinu za údajná příkoří, ze kterých je vinil. Připravil si...

Muž nejprve podle kriminalistů zabil třiadvacetiletého bratra a poté jednadvacetiletou sestru. Když se vrátil z práce jeho sedmapadesátiletý otec, zaútočil i na něj. Otec se před běsnícím synem pokusil utéci, pachatel jej však pronásledoval a venku před domem jej ubodal. Běsnění pachatele přežila pouze jeho nejmladší sedmnáctiletá sestra, kterou zamknul po příchodu ze školy na toaletě, kde strávila zhruba půldruhou hodinu, poté ji našli kriminalisté. Dívka nebyla zraněna a skončila v péči odborníků.

Obdobná rodinná tragédie se stala nedávno také v Javornici na Rychnovsku, kde podle policie 13. června jednatřicetiletý muž, profesionální voják, zastřelil o rok starší manželku, čtyřletého syna a pak sebe. Motivem jeho činu byly zřejmě rodinné problémy.

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky trojnásobná vražda, bratr, sestra, otec, lovecký nůž, Kostelec na Hané, policie, výjimečný trest, Prostějovsko, vražda, znalecký posudek, rodina, okres Prostějov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V případu trojnásobné vraždy v Kostelci na Hané vypovídala dívka, která přežila. Útočníkovi hrozí doživotí  |  Krimi  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.