Počasí dnes13 °C, zítra13 °C
Neděle 6. října 2024  |  Svátek má Hanuš
Bez reklam

Cizinec poničil auto a vnikl do cizího bytu. Běsnění pokračovalo i v policejní cele

S nebývalou agresivitou devětadvacetiletého cizince se v minulém týdnu potýkali strážci zákona v centru Olomouce. Muž nejprve poškodil zaparkované auto, a poté násilně vnikl do cizího bytu. Policisté ho zadrželi a odvezli do cely, kde však řádění agresora pokračovalo. Výtržník se zlikvidoval vše co bylo v dosahu a měl se i úmyslně pomočit.

Před svým bydlištěm měl ve čtvrtek okolo půl jedenácté večer poškodit auto agresivní cizinec, který poté vnikl do cizího bytu, odkud jej však vystrnadil majitel nemovitosti. Na místo zamířila hlídka policie. „Zasahující policisté na místě za použití hmatů a chvatů zadrželi devětadvacetiletého cizince, který se odmítl podrobit dechové zkoušce i orientačnímu vyšetření na drogy. Následně jej eskortovali do policejní cely, kterou krátce nato započal demolovat,“ komentovala policejní mluvčí Petra Vaňharová.

Svatý Kryštof znovu dohlíží na dálnici u Olomouce. Zloděje se najít nepodařilo

Po deseti měsících se svatý Kryštof, patron všech řidičů a poutníků, vrátil zpět na své místo u dálnice D35 za Olomoucí. Bronzovou sochu se loni v říjnu pokusil ukrást neznámý zloděj, policii se pachatele vypátrat nepodařilo. Poškozené dílo prošlo...

 

Muže proto policisté přemístili na chodbu, kde ho připoutali k pevné součásti vybavení místnosti. Opatření ale zklidňující efekt nepřineslo. „Podařilo se mu poničit v jeho blízkosti se nacházející dveře od jiné místnosti. Své jednání nakonec završil tím, že se měl na chodbě úmyslně pomočit. Nakonec skončil opět za mřížemi, kde v brzkých ranních hodinách usnul. Během svého zápolení měl kromě dveří poškodit také elektrické vypínače osvětlení cely a ventilátoru, pošpinit stěnu a uvnitř cely poničit interkom, zdeformovat kovový stůl a poškodit kryt stropního světla,“ vylíčila mluvčí Vaňharová.

V pátek pak policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu porušování domovní svobody, za který cizinci v případě prokázání viny a odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na tři roky. „Navíc je podezřelý ze spáchání přestupku proti majetku,“ doplnila Petra Vaňharová.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie České republiky

Štítky Krimi, výtržník, vandal, auto, Olomouc, policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cizinec poničil auto a vnikl do cizího bytu. Běsnění pokračovalo i v policejní cele  |  Krimi  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.