Počasí dnes13 °C, zítra13 °C
Neděle 6. října 2024  |  Svátek má Hanuš
Bez reklam

Konec série krádeží. Recidivista kradl kola, dobýval se i do aut

Desítky krádeží má na kontě od letošního května jedenatřicetiletý recidivista, kterého se strážcům zákona podařilo tento týden zadržet v olomouckém obchodě. Muž kradl jízdní kola, vloupával se do aut i sklepů. Nyní mu hrozí až pět let vězení.

V desítkách případů krádeží jízdních kol ze sklepů, koláren i stojanů na veřejných prostranstvích figuruje zřejmě jedenatřicetiletý muž, kterého ve čtvrtek po několikaměsíční usilovné práci obvinili olomoučtí kriminalisté. „Neopomněl ani na zaparkovaná auta, do kterých se v několika případech násilně vloupal a z jejich z interiéru odcizil zde ponechané věci,“ přiblížila policejní mluvčí Petra Vaňharová s tím, že škoda způsobená poškozením či odcizením majetku se vyšplhala takřka na 200 tisíc korun. Třicátník si se zákonem nedělal starosti ani za volantem, policisté ho dvakrát přistihli při řízení, i přesto že měl soudem tuto činnost zakázanou.

Z mobilu oznámil bomby v bankách po celé republice. Anonyma vypátrali přerovští policisté

V pobočkách banky ČSOB po celé České republice museli přijmout v polovině srpna opatření policisté po anonymních výhrůžkách bombovým útokem. Oznamovatele se strážcům zákona podařilo včera vypátrat v Přerově. Dvaačtyřicetiletému muži hrozí až tři...

 

„Osudnou se mu stala tato středa, kdy měl ve večerních hodinách ukrást v olomouckém obchodním domě čtyři prázdné přepravky od piv. Ty měl vrátit do automatu, ze kterého obdržel účtenku a tu měl předložit pokladní k proplacení. Po namarkování jej za pokladnou zadrželi pracovníci ostrahy, kteří přivolali policisty,“ popsala mluvčí Vaňharová.

Kriminalistům se recidivista pod tíhou nashromážděných důkazů ke všem přiznal. „V případě prokázání viny a odsouzení hrozí muži v krajním případě až pětiletý pobyt za mřížemi,“ doplnila Petra Vaňharová.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Stanislav Heloňa

Štítky Krimi, krádež, auto, kolo, recidivista, zloděj, Olomouc, Policie ČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Konec série krádeží. Recidivista kradl kola, dobýval se i do aut  |  Krimi  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.