Počasí dnes23 °C, zítra15 °C
Pondělí 6. května 2024  |  Svátek má Radoslav
Bez reklam

Podvodníci přicházejí s novou fintou. Vytvářejí falešné kopie webových stránek bank

S novou fintou se vytasili podvodníci na internetu. Tentokrát cílí na všechny, kteří se do svého internetového bankovnictví přihlašují skrze internetový prohlížeč. Vytváří totiž falešné klony webových stránek bank. Na první pohled jsou nerozeznatelné.

Všechno probíhá na jednoduchém principu. Přes vyhledávač klient vygooglí svou banku a klikne na jeden z prvních odkazů, který směřuje na stránky jeho banky. Ty jsou však falešné a vyplněním hesla a dalších informací tak údaje defacto předá podvodníkovi. 

„Získané osobní i přístupové údaje a hesla autorizačních SMS zpráv pak podvodník využije k odčerpání finančních prostředků,“ uvedla na webu policie mluvčí Eliška Pospíšilová Majerová.

Podle jejích slov je falešnou stránku velice těžké rozeznat. Jiná je však samotná URL adresa.

Policie proto vyzývá k obezřetnosti. Při přihlašování bychom neměli spěchat. Vždy bychom měli zkontrolovat, zda se skutečně nacházíme na stránkách reálné banky. To jde nejlépe pomocí samotné adresy v URL poli. Pokud je tam podezřelá internetová stránka, je třeba web ihned opustit. Často se jedná o adresy končící .org nebo .com.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Petr Roubíček

Štítky banka, on-line, podovd, internetová, stránka, bankovnictví, falešný, peníze, údaje, policie, krimi, webová stránka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Podvodníci přicházejí s novou fintou. Vytvářejí falešné kopie webových stránek bank  |  Krimi  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.