Počasí dnes28 °C, zítra28 °C
Středa 17. července 2024  |  Svátek má Martina
Bez reklam

Policie navrhuje postavit pachatele trojnásobné vraždy z Kostelce na Hané před soud. Hrozí mu doživotí

, aktualizováno 19. října 2022, 12:17

Policie ukončila vyšetřování trojnásobné vraždy z Kostelce na Hané na Prostějovsku a navrhuje postavit devětadvacetiletého muže před soud. Pachatel koncem dubna zběsilým způsobem ubodal svého bratra, sestru a otce, přežila pouze mladší sestra. Muži hrozí výjimečný trest.

"Krajští kriminalisté ukončili vyšetřování zvlášť závažného zločinu vraždy spáchaný na třech osobách z 29. dubna 2022 v Kostelci na Hané. Krajskému státnímu zástupci v Brně předali spis s návrhem na podání obžaloby na devětadvacetiletého muže, kterému hrozí trest odnětí svobody na patnáct až dvacet let nebo výjimečný trest," potvrdil mluvčí policie Libor Hejtman.

Při rodinné tragédii, která nemá na Prostějovsku obdoby, zavraždil syn svého sedmapadesátiletého otce, třiadvacetiletého bratra a jednadvacetiletou sestru. Mladý muž zabíjel s neslýchanou chladnokrevností a zároveň brutalitou. "Za svou praxi si nevybavuji, kdy bych viděl takto zohavené mrtvoly," řekl tehdy vedoucí krajské kriminálky Jan Lisický.

Čtrnáctiletý hoch zachraňoval jednu z obětí vražd v Kostelci. Nikdo z kolemjdoucích mu nepomohl

Běžná cesta domů od zubaře se pro Martina Hublara proměnila v Kostelci na Hané v boj o záchranu lidského života. Na konci dubna šokovala nejen malé městečko na Prostějovsku zpráva o trojnásobné vraždě. Jednu z pobodaných obětí tehdy uviděl na...

Devětadvacetiletý muž podle kriminalistů nejednal v afektu, ale měl důkladný plán. Ráno ubodal svého bratra, a poté i sestru, když se vrátila z procházky se psem. Tělo ukryl za kuchyňskou linkou a s kýblem a hadrem poté uklidil obrovské množství krve. Když přišla domů sedmnáctiletá sestra, zamknul ji na toaletě a sebral jí mobil. Tam přežila. Na otce pak zaútočil ve dveřích a pronásledoval ho až na ulici. Policie muže zatkla přímo v domě.

Mladík skončil ve vazbě, součástí vyšetřování byly i znalecké psychiatrické a psychologické posudky. "V jeho podání to zní tak, že byl členy rodiny týrán, že mu bylo ubližováno. Není schopný říct, čím konkrétně mu ubližovali. Říká, že to bylo sto a jedna maličkostí," přiblížil vrahovy motivy Lisický.

"Nejmladší sestru prý ušetřil proto, že byla podle jeho slov nejméně vinna," dodal kriminalista.

Jedné z obětí tehdy pomohl čtrnáctiletý Martin Hublar, který se náhodou vracel domů od zubaře. Pobodaného otce uviděl na ulici a snažil se ho vážně zraněného udržet naživu. Jen pár metrů opodál za zdmi domu byl mezitím ukrytý brutální pachatel. Za snahu o záchranu člověka poděkoval statečnému chlapci i hejtman Olomouckého kraje Josef Suchánek (PirSTAN).

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky trojnásobná vražda, bratr, sestra, otec, Kostelec na Hané, policie, výjimečný trest, obžaloba, Prostějovsko, vražda, okres Prostějov, Brno, Josef Suchánek, Piráti a Starostové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie navrhuje postavit pachatele trojnásobné vraždy z Kostelce na Hané před soud. Hrozí mu doživotí  |  Krimi  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.