Počasí dnes17 °C, zítra21 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

Žena z Olomoucka chtěla krýt nevěru vymyšleným znásilněním. Teď sama čelí obvinění

Značně nevhodný způsob řešení nevěry si vybrala osmatřicetiletá žena z Olomoucka. Aby zakryla podvedení svého partnera, nahlásila na policii, že ji znásilnil její známý. Případem se tak zabývali kriminalisté, kteří lež odhalili. Ženě za křivé obvinění hrozí i vězení.

Policie zatkla muže z Jesenicka, který patnáct let týral manželku. Bít měl i tchýni

Od roku 2008 až do letošního léta měl dvaačtyřicetiletý muž z Jesenicka fyzicky i psychicky týrat svou manželku. Kvůli neúnosnosti celé situace se žena na začátku listopadu obrátila na policii. V případě prokázání viny může muž skončit až na osm...

Začátkem července se na policii obrátila osmatřicetiletá žena s oznámením, že byla znásilněna. Závažného trestného činu se měl dopustit její známý, kterého se svolením svého partnera pozvala na víkendovou návštěvu. „Podle jejích slov si měl host počkat, až přítel odejde do práce, a poté s ní měl proti její vůli vykonat soulož,“ doplnila k prvotní výpovědi oznamovatelky policejní mluvčí Petra Vaňharová.

Kriminalisté ale při vyšetřování zjistili, že tvrzení ženy jsou lživá. „Se zjištěním ji konfrontovali, načež se dotyčná doznala, že si vše vymyslela. K souloži mělo opravdu mezi ní a pozvaným hostem dojít, ovšem oboustranně zcela dobrovolně. Problém nastal až v momentě, kdy se o intimnostech dozvěděl její přítel. V obavách, že by se její vztah mohl rozpadnout, si proto měla příběh poupravit a znásilnění si vymyslet,“ vysvětlila motivy nyní trestně stíhané ženy mluvčí Vaňharová.

Dotyčnou tak policejní komisařka obvinila z přečinu křivého obvinění, za který ji v případě odsouzení hrozí až dva roky odnětí svobody.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Stanislav Heloňa

Štítky Krimi, křivé obvinění, znásilnění, nevěra, Olomouc, Policie ČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Žena z Olomoucka chtěla krýt nevěru vymyšleným znásilněním. Teď sama čelí obvinění  |  Krimi  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.