Počasí dnes18 °C, zítra19 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Policisté navrhli obžalovat ženu z Olomoucka z vraždy desetiměsíční dcery. Plačící dítě nemohla utišit

Policisté navrhli obžalovat čtyřiadvacetiletou ženu z Olomoucka ze srpnové vraždy její desetiměsíční dcery. Hrozí jí 15 až 20 let vězení nebo výjimečný trest. Mladá matka zpočátku jakékoliv násilí vůči dceři popírala, podle policie šlo o zkrat, když nemohla plačící dítě utišit.

Tragédie se stala 7. srpna. Přivolaný lékař se snažil kojence resuscitovat, ale marně. Záchranáře zavolala matka, která policistům nejprve řekla, že dcerku, která nedýchala, našla ráno v postýlce. Kriminalisté nařídili soudní pitvu, žena se nakonec po výslechu k zavraždění dcery přiznala. "Motivem činu bylo zřejmě zkratkovité jednání ženy, které se nedařilo utěšit plačící dítě. Obviněná žena nebyla v minulosti trestně stíhaná. Pod vlivem alkoholu ani jiných omamných látek v době činu nebyla," uvedl tehdy policejní mluvčí Libor Hejtman.

Krajští kriminalisté nyní vyšetřování případu ukončili. "Krajskému státnímu zástupci předali spis s návrhem na podání obžaloby na matku dítěte, které hrozí až výjimečný trest," potvrdil nyní mluvčí policie.

Kriminalisté se v Olomouckém kraji zabývali vraždou dítěte naposledy loni na podzim, když svého pětitýdenního syna zabila šestadvacetiletá žena ze Šumperska. Olomoucký krajský soud ji za to letos potrestal 18 lety vězení.

Tragédie se stala v Klepáčově, kde žena po porodu žila v ubytovacím zařízení vyčleněném pro ukrajinské uprchlíky. Nezaměstnaná žena pětitýdenního syna podle obžaloby fyzicky napadla proto, že dítě neustále plakalo a ona ho nebyla schopna utišit. Kojence podle vyšetřování nejprve udeřila do hlavy, pak jej opakovaně škrtila a následně mu ponořila hlavu do vody. Syn utrpěl mnohočetná zranění vnitřních orgánů včetně krvácení do mozku a zlomeniny žebra. Trest ženě v září potvrdil vrchní soud.

Miminko nebylo k utěšení, mladá matka z Olomoucka proto dceru zavraždila

Podezřelé okolnosti odhalili v pondělí policisté u případu úmrtí desetiměsíčního dítěte v jedné z obcí na Olomoucku. Čtyřiadvacetiletá matka nejprve řekla, že dceru našla ráno v postýlce bez známek života. Kriminalistům se ale později k vraždě...

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Stanislav Heloňa

Štítky vražda, dítě, dcera, matka, obžaloba, pláč, Olomoucko, Olomoucký kraj, policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policisté navrhli obžalovat ženu z Olomoucka z vraždy desetiměsíční dcery. Plačící dítě nemohla utišit  |  Krimi  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.