Počasí dnes17 °C, zítra21 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

Ženu z Prostějovska zaujala reklama na výhodné investice. Přišla skoro o milion

Reklama na mimořádně výhodné investování oslovila letos na podzim žena z Prostějovska, a tak během čtvrt roku poslala na zahraniční účty takřka milion korun. Nakonec ale zjistila, že se stala obětí internetových podvodníků a její situace se zařadila do rozsáhlé série případů, kterými se zabývají policisté.

Policie reaguje na přibývající podvody. Přichází s kampaní a komiksovou postavou

Olomoučtí policisté ve spolupráci s Olomouckým krajem zahajují novou osvětovou kampaň s názvem „Prokoukl to! A ty?“ Ta si dává za cíl informovat veřejnost o podvodných praktikách na internetu. Za poslední rok policisté totiž zaznamenali bezmála...

Žena středního věku z Prostějovska s vidinou výhodného zúročení úspor zareagovala na online reklamu propagující výnosné investování. „Poté ji kontaktoval údajný finanční poradce. Na jeho doporučení od září letošního roku do současné doby převedla na různé zahraniční účty postupně bezmála 900 tisíc korun. Až když s ní přestal komunikovat, pochopila, že se stala obětí podvodu, a obrátila se na policii,“ popsala další z řady kyberzločinů mluvčí policie Miluše Zajícová. Policisté se budou případem zabývat pro podezření z trestného činu podvod, pachatelům v případě dopadení a odsouzení hrozí až pětileté vězení.

Na aktivity šejdířů v prostředí internetu upozorňuje policie, banky i další instituce v preventivních online kampaních. Pro letošní rok Policie ČR podle zástupců kampaně Braňte se rozumem předpovídá překonání nelichotivého rekordu 20 tisíc trestných činů spáchaných v kyberprostoru, škody v České republice přesahují miliardu korun. Klíčové rady i aktuality týkající se bezpečnosti v online prostředí jsou k dispozici také na webu kampaně.

„Stejně jako vám nikdo nic na ulici zadarmo nedá, neexistuje ani společnost, která vám garantuje vysoké zisky bez rizika. Stačí pár kliknutí, stáhnout známá loga firem z internetu, k tomu napsat nereálně vysoké procento výnosu a podvodné stránky investiční společnosti jsou na světě. Pomocí umělé inteligence podvodníci vytvoří video s doporučením známé osobnosti a důvěryhodná, leč podvodná reklama zapůsobí stoprocentně. Takhle jednoduché to je. Proto investujte pouze s ověřenými společnostmi,“ nabádají policisté na sociálních sítích.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pixabay.com

Štítky Krimi, podvod, investice, peníze, internet, kampaň, Policie ČR, Prostějov

Ženu z Prostějovska zaujala reklama na výhodné investice. Přišla skoro o milion  |  Krimi  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.