Počasí dnes21 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Prostějovan chtěl investovat. Místo toho naposílal podvodníkům přes milion

Další obětí internetových podvodů s kryptoměnami se stal muž z Prostějova. Ten byl v kontaktu s podvodníky už od říjnu roku 2022, kdy chtěl s virtuálními měnami začít obchodovat. Že ho žádný zisk nečeká se dozvěděl až závěrem roku.

V říjnu 2022 se dostal Prostějovan do kontaktu s podvodníky skrze reklamu. Investiční poradce v něm vzbudil zájem o investování a obchodu s virtuálními měnami, zejména Bitcoinů. „Na základě svého rozhodnutí a pod vidinou zisku poškozený posílal postupně různé částky v dolarech a eurech na předem dané bankovní účty v celkové částce přesahující 1 350 000 korun,“ uvedla policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Přišel o úspory a má zaplatit skoro dva miliony z úvěrů. Postarší Olomoučan uvěřil online šejdířům

Lákavá, ale bohužel falešná nabídka investic do akcií společnosti ČEZ zlákala čtyřiašedesátiletého muže z Olomouce, který naletěl podvodníkům a přišel o více než dva a čtvrt milionu korun. Původně přitom chtěl investovat pouze pět tisíc, šejdíři...

Ke zjištění, že kýžený zisk jej nečeká, došel až na konci prosince, protože s ním poradce přestal komunikovat. „Netrvalo dlouho a pojal podezření, že se stal obětí podvodníka a přišel to oznámit na služebnu,“ pokračovala mluvčí. Policie proto zahájila trestní řízení pro podezření z podvodu,“ navázala.

Policie nabádá ke zvýšené obezřetnosti, pokud se někdo rozhodne začít investovat. „Nedejte na lákavé reklamy o výhodném zúročení finančních prostředků. Nikdy neposkytujte vzdálený přístup do svého počítače, ani telefonu osobě, kterou neznáte. V žádném případě neznámému člověku nesdělujte své osobní údaje a informace k internetovému bankovnictví,“ apeloval krajský policejní mluvčí Libor Hejtman.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pixabay

Štítky kryptoměny, podvod, Prostějovsko, policie čr, kryptozločin, podvodníci

Prostějovan chtěl investovat. Místo toho naposílal podvodníkům přes milion  |  Krimi  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.