Počasí dnes17 °C, zítra21 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

Falešný bankéř opět úřadoval. Muž přišel o statisíce, peníze vložil do bitcoinmatu

2024 nezačal pro pětapadesátiletého muže z Olomoucka příznivě. Naletěl falešnému bankéři a ten ho připravil o 370 tisíc korun. Podvodníkovi hrozí trest až pěti let za mřížemi.

Falešný bankéř kontaktoval muže v úterý 9. ledna. Zavolal mu a pod smyšleným příběhem o napadeném bankovním účtu ho přesvědčil, aby vybral 170 tisíc ze svého bankovního účtu. U toho ale podvodník nezůstal. Muže zmanipuloval tak, aby si ještě v bance vzal úvěr ve výši 200 tisíc korun.

„Oklamaný muž ve strachu, aby nepřišel o své peníze, plnil instrukce falešného bankéře,“ popsal policejní mluvčí Libor Hejtman. Muž potom vložil své peníze do bitcoinmatu v obchodním centru na kraji Olomouce. To, že naletěl podvodníkovi si ale uvědomil pozdě. Přišel tak o své úspory a ještě se na léta zadlužil.

Policisté opět varují před podvodníky na internetu. Během listopadu v kraji ukradli 14 milionů

Podvodníci během minulého měsíce dokázali z občanů Olomouckého kraje vylákat přes 13,9 milionu korun. Na policii se kvůli podvodům obrátilo celkem 125 lidí. Policie tak v předvánoční době opět varuje před podvodníky a vyzývá k větší opatrnosti.

Pachateli podle policie hrozí za podvod jeden až pět let ve vězení nebo peněžitý trest.

Tento případ není za poslední dobu ojedinělý a policisté proto varují, aby lidé s neznámými volajícími neřešili své bankovní účty. Lidé by při podobných telefonátech měli podle nich ihned zavěsit. „Pokud máte pochybnosti o napadeném účtu, zavolejte do banky nebo zajděte do její pobočky,“ dodal mluvčí.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky podvod, bitcoin, banka, falešný bankéř, Olomouc, bitcoinmat

Falešný bankéř opět úřadoval. Muž přišel o statisíce, peníze vložil do bitcoinmatu  |  Krimi  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.