Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Úterý 14. května 2024  |  Svátek má Bonifác
Bez reklam

Pro léky jezdil do Polska, v Přerově z nich vařil pervitin. Recidivistu zadrželi kriminalisté na nádraží

Podmíněný trest za drogový delikt zřejmě nebyl dostatečným varováním pro sedmatřicetiletého muže z Přerova, který i po odsouzení pokračoval v kriminální činnosti spojené s návykovými látkami. Léky potřebné pro výrobu pervitinu nakupoval v Polsku ve společnosti o dva roky mladší ženy, kriminalisté je oba zadrželi na přerovském nádraží.

Na začátku ledna přikročili policisté z oddělení obecné kriminality k plánovanému zadržení sedmatřicetiletého muže na nádraží v Přerově. Dotyčný byl totiž důvodně podezřelý z výroby a distribuce drog. „Spolu s ním byla při zákroku zadržena o dva roky mladší žena, která byla podezřelá, že by se mohla na trestné činnosti podílet. Oba byli bez nutnosti použití donucovacích prostředků zadrženi a následně převezeni na služebnu, kde s nimi byly provedeny potřebné úkony. Poté oba skončili v celách, kde nějakou dobu pobyli,“ uvedla policejní mluvčí Miluše Zajícová.

VIDEO: Zdrogovaný řidič ujížděl u Litovle před celníky dvoustovkou. Chytili ho až po varovném výstřelu

Až dvousetkilometrovou rychlostí ujížděl u Litovle hlídce celníků řidič osobního vozu poté, co ho začali kvůli nezaplacené dálniční známce pronásledovat. Nebezpečná honička skončila až varovným výstřelem, vyšlo najevo, že na Slováka je vydán...

Muže policisté den po zatčení obvinili ze zvlášť závažného zločinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Podle zjištění kriminalistů měl nejméně od léta 2021 do doby zadržení vyrábět pervitin a to minimálně ve dvou bytech v Přerově. „Vyrobil přibližně 100 gramů pervitinu, který zčásti užil pro svoji potřebu a zbylou část prodal či zdarma poskytl dalším uživatelům. Jednoho ze svých známých podaroval v několika případech marihuanou, kterou společně vykouřili. Při domovní prohlídce, v místě jeho bydliště, byla nalezena kompletní varna, chemikálie sloužící k výrobě pervitinu a část tablet. Další tablety měl u sebe v době zadržení,“ sdělila policistka s tím, že celkem měl obviněný u sebe 147 tablet, ze kterých by se dalo vyrobit přibližně 10 gramů pervitinu.

V minulosti byl zadržený muž odsouzen k trestu odnětí svobody, který mu soud podmíněné odložil na zkušební dobu čtyř let. I k této skutečnosti zřejmě přihlédne soudní senát při dalším jednání, na návrh kriminalistů a státního zástupce bude obviněný čekat na další vývoj případu ve vazební věznici.

Do potíží se zákonem se dostala také pětatřicetiletá žena. „Policejní komisař jí sdělil ve zkráceném přípravném řízení podezření z trestného činu výroba a držení předmětu k nedovolené výrobě omamné a psychotropní látky a jedu, za který jí hrozí dle trestního zákoníku až pětiletý trest odnětí svobody. Dotyčná se protiprávního jednání dopustila tím, že jela ve společnosti obviněného do Polské republiky, kde každý zvlášť nakoupil léky s obsahem látky potřebné k výrobě návykových látek. Takto získané léky mu předala s příslibem, že jí za tuto pomoc dá část vyrobeného pervitinu,“ doplnila mluvčí Zajícová.

Ohodnoť článek

Foto Policie České republiky

Štítky Krimi, drogy, pervitin, zásah, policie, Přerov, Olomoucký kraj

Pro léky jezdil do Polska, v Přerově z nich vařil pervitin. Recidivistu zadrželi kriminalisté na nádraží  |  Krimi  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.