Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

VIDEO: Policisté zadrželi dealera na olomouckém sídlišti. U sebe měl pervitin i plynovou pistoli

Policisté z pohotovostního a eskortního oddělení zastavili v pondělí v noci u jednoho z obchodů v Olomouci muže, který projížděl přes parkoviště na kole. Při kontrole se ukázalo, že devětatřicetiletý recidivista u sebe má plynovou pistoli, sáčky s metamfetaminem a také desetitisíce korun v hotovosti.

VIDEO: Razie na dva gangy dealerů a vařičů ze Šumperska. Recidivisté přešli na drogovou scénu

Několik měsíců pracovali kriminalisté z toxi týmů na dvojici případů v regionu Šumperska, v říjnu a v prosinci následovaly takzvané realizace. Policisté zadrželi několik osob a zajistili zařízení i chemikálie na výrobu drog, návykové látky či...

Devětatřicetiletého muže zastavila policejní hlídka v pondělí 5. února v nočních hodinách v Olomouci na parkovišti u prodejny v ulici Zikova, když tudy projížděl na kole. „Policisté u něj při kontrole našli plastové sáčky s téměř 5 gramů metamfetaminu, tedy takzvaného pervitinu, plynovou pistoli, tři mobilní telefony a finanční hotovost 51 tisíc korun,“ popsal policejní mluvčí Libor Hejtman s tím, že olomoučtí kriminalisté zjistili, že muž si od začátku srpna 2023 do ledna 2024 obstarával psychotropní látku metamfetamin, kterou měl jednak pro svou potřebu a z části ji prodal nejméně pěti osobám na různých místech v Olomouci.

Kriminalisté zahájili trestní stíhání pro podezření z přečinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Rovněž podali okresnímu státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí muže do vazby, který soud akceptoval a poslal jej mříže. „Muži hrozí trest odnětí svobody na jeden rok až pět let,“ upozornil mluvčí Hejtman.

Ten zároveň doplnil, že muž má v trestním rejstříku již patnáct záznamů. „A to převážně za majetkovou trestnou činnost. V jednom případě i za trestnou činnost na úseku toxikomanie. Z posledního výkonu trestu odnětí svobody se vrátil v dubnu loňského roku,“ podotkl policista.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie České republiky

Štítky Krimi, drogy, pervitin, zadržení, vazba, Olomouc, Policie ČR, Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Policisté zadrželi dealera na olomouckém sídlišti. U sebe měl pervitin i plynovou pistoli  |  Krimi  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.