Počasí dnes32 °C, zítra26 °C
Sobota 27. července 2024  |  Svátek má Věroslav
Bez reklam

Ani rok po smrti muže nezná policie jeho totožnost. O pomoc žádá veřejnost

Olomoučtí kriminalisté žádají veřejnost o pomoc při pátrání po totožnosti mrtvého muže. Ten podle pitvy zemřel na začátku loňského roku a policisté ho nalezli během května v Olomouci – Hejčíně. Dodnes se jim ale nepodařilo zjistit jeho totožnost.

O smrti muže se policie dozvěděla loni na jaře. „Ve čtvrtek 25. května 2023 jsme přijali oznámení o nalezení těla muže ve stanu poblíž ulice Jarmily Glazarové v Olomouci – Hejčín,“ uvedl v tiskové zprávě policejní mluvčí Libor Hejtman. Pitva následně prokázala, že muž zemřel na začátku 2023 a na jeho smrti se nepodílela cizí osoba.

Dodnes se policistům nepodařilo zjistit mužovu totožnost. Obrátila se proto na veřejnost. „Muži bylo odhadem 35 až 40 let, výška 180 až 190 centimetrů. Měl štíhlou postavu a lehce prošedivělé vlasy dlouhé asi 18 centimetrů, vousy měl zvlněné, tmavě hnědé až černé, lehce narezlé, dlouhé asi centimetr a půl,“ příblížil jeho vzhled Hejtman. Podle svědka šlo o samostatného muže bez domova, který mluvil česky.

Detekce ležící osoby či pátrání podle barvy oblečení. Přerov zmodernizuje městský kamerový systém

Vylepšení až za přibližně osm milionů korun by se měl v několika etapách dočkat městský kamerový dohlížecí systém v Přerově. První fáze modernizace proběhne v letošním roce, kdy soustava kamer využívaná především městskou policií získá i nové...

U muže bylo také nalezeno oblečení. Lidé ho mohli vidět například v tmavě modré bundě s nápisem AC/DC, v pracovních kalhotách CXS nebo v tmavém tričku s nápisem Northfinder. Na krku měl muž také ozdobný řetízek.

Jakékoliv poznatky, které mohou policii pomoci při ztotožnění zemřelého muže mohou občané nahlásit na čísle 158. Případně se také mohou spojit přímo s olomouckými kriminalisty na telefonním čísle 974 766 337.

Hodnocení článku je 46 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky policie, smrt, Olomouc, Hejčín, totožnost, pomoc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Imperator Morava

Když tady Polucie zveřejni fotku dveří auta, tak se bude ptat asi aji dalši rok bezuspěšně.

Neděle, 25. února 2024, 11:26Odpovědět

Ani rok po smrti muže nezná policie jeho totožnost. O pomoc žádá veřejnost  |  Krimi  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.