Počasí dnes23 °C, zítra24 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Sedmdesátník okradl seniorku v Šumperku. Přislíbil jí opravu koupelny

Seniorka hledala na internetovém portálu někoho, kdo provede opravné práce v její koupelně. Ačkoliv opravy už probíhaly, jejich konec byl jiný, než žena v Šumperku očekávala. Kvůli podvodu přišla o desetitisíce.

Na internetovém portálu poptavej.cz zareagoval 71letý muž na inzerát na opravu koupelny postarší dámě. Ještě v ten den se dostavil za okradenou ženou do bytu v paneláku v Šumperku, kde sepsali smlouvu na výměnu obkladaček, vany a umyvadla a také odvoz materiálu a závěrečný úklid s cenou 80 tisíc korun. „Práci měli mít hotovou během čtyř dnů,“ uvedla mluvčí policie Miluše Zajícová.

Nemocnost v Olomouckém kraji opět klesla. Nejhůře na tom je Prostějovsko

Počet případů akutních respiračních infekcí včetně chřipky v Olomouckém kraji opět mírně poklesl, a to o 4,6 procenta. Hygienici nyní v kraji evidují 1657 případů na 100 tisíc obyvatel. Nemocnost v regionu klesá třetí týden za sebou, částečně to...

Od majitelky si muž vybral padesátitisícovou zálohu a hned nastoupili dělníci, kteří tentýž den odstranili vanu a odklidili ji na chodbu domu. „Hned následující den se u jejích dveří objevil muž, který uvedl, že zastupuje muže, se kterým uzavřela smlouvu,“ pokračovala mluvčí. Neznámý zástupce požadoval doplatek 15 tisíc korun, údajně z důvodu, že se nedostane k peněžům, které vyplatila jako zálohu a že musí koupit vanu a umyvadlo aby pracovníci dokončili opravu včas.

Žena zaplatila a druhý den na ni zazvonil další muž, se stejným požadavkem i důvodem. „Žena opět přistoupila na jejich lživé výmluvy a peníze mu vyplatila. Po zaplacení jí další zaměstnanec sdělil, že smluvené podmínky nemohou být dodrženy a jediné východisko je instalace sprchového koutu, který by ale stál poškozenou dalších 60 tisíc korun,“ navázala mluvčí Zajícová s tím, že tentokrát už žena odmítla předat další peníze a chtěla odstoupit od smlouvy.

Muž, kterého nyní policie považuje za podezřelého, s odstoupením od smlouvy nesouhlasil, práce okamžitě ukončil a se seniorkou přestal komunikovat. „Pracovníci, kteří pro podezřelého pracovali, pouze odstranili starou vanu a umyvadlo. Poškozená seniorka tak přišla o částku 80 tisíc korun. Událost prověřujeme pro trestný čin podvod,“ uzavřela mluvčí.

Ohodnoť článek

Štítky Policie, PČR, Šumpersko, podvod, senioři, oprava koupelny

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sedmdesátník okradl seniorku v Šumperku. Přislíbil jí opravu koupelny  |  Krimi  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.