Počasí dnes27 °C, zítra25 °C
Úterý 20. srpna 2024  |  Svátek má Bernard
Bez reklam

Investice do ropy a zlata byly jen lži. Muž z Hranicka poslal podvodníkům tři a půl milionu

Několik měsíců investoval muž středního věku z Hranicka podle pokynů podvodníků vlastní peníze i prostředky získané z úvěrů a věřil v nadstandardní a snadný výdělek. Kyberzločinci mu sdělili, že má na investičním kontě 10 milionů, historka o zisku ale vedla pouze k odesílání dalších financí na neznámé účty. Oběť nakonec přišla o 3,5 milionu korun.

Místo vysněného pasivního příjmu přišla podvedená žena z Olomoucka o 1,6 milionu. Většinu si půjčila

Do značně rizikového investování ve spolupráci s neznámým člověkem a navíc na dluh se na internetu pustila žena středního věku z Olomoucka, kterou zlákala vidina snadného zbohatnutí. Na sociálních sítích jí oslovila reklama, která však směřovala...

Loni na podzim se muž z Hranicka zaregistroval na zahraniční internetové stránce, která nabízela výhodné investování. „Stránky byly v anglickém jazyce a k jejímu přeložení využil překladač. Zadal tam potřebné údaje ke své osobě, aby registrace mohla proběhnout. Za několik dní se mu ozvala pracovnice zahraniční společnosti, která hovořila česky, ale s přízvukem a domluvila se s ním na podrobnostech, že by bylo vhodné investovat do ropy a zlata. Hovor ukončili s tím, že se mu ozve analytik, který bude o jeho peníze pečovat a rozhodovat o jejich investování a taky mu poradila, aby si stáhl aplikaci do svého počítače, aby viděl, jak jsou jeho peníze investovány,“ vylíčila mluvčí Policie ČR Miluše Zajícová.

Muž se pustil podle instrukcí do investování, což obnášelo zejména odesílání peněz přes bitcoinmaty v Olomouci a v Ostravě na neznámá konta. „Nejprve investoval tímto způsobem své peníze a poté si vzal několik půjček, celkově se jednalo přibližně o částku tří milionů korun. Někdy v lednu letošního roku se mu ozval analytik s tím, že je čas výdělek 10 milionů z investovaných peněz vybrat. Výběr ale nebyl tak jednoduchý, bylo nezbytné zaplatit poplatky,“ upozornila na další z triků online šejdířů policistka. Muž tak na různé účty poslal ještě více než 400 tisíc korun. Když se výplaty peněz nedočkal, obrátil se na policii. Případem podvodu se zabývají kriminalisté z oddělení hospodářské kriminality.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Stanislav Heloňa

Štítky Krimi, podvod, internet, investice, úspory, peníze, kyberkriminalita, online podvod, Hranice, Policie ČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Investice do ropy a zlata byly jen lži. Muž z Hranicka poslal podvodníkům tři a půl milionu  |  Krimi  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.