Počasí dnes26 °C, zítra30 °C
Úterý 27. srpna 2024  |  Svátek má Otakar
Bez reklam

Recidivisté loupili v Olomouci. Policie tři agresivní muže zadržela a obvinila

Dva případy loupeže dokázali rychle objasnit kriminalisté v Olomouci. K prvnímu násilnému činu došlo v polovině srpna mezi bezdomovci, dva recidivisté svou oběť zbili a oloupili o mobilní telefon. Loupežné přepadení řešili policisté i o týden později. Třicetiletý agresor se dvou mladíků ptal na drogy a poté od jednoho chtěl jeho osobní věci. Když mu v žádostech nevyhověl, udeřil ho útočník s trestní minulostí pěstí do tváře.

V sobotu 17. srpna před 15. hodinou podle zjištění kriminalistů územního odboru Olomouc napadl dvaatřicetiletý bezdomovec společně s jedenapadesátiletým kumpánem třiačtyřicetiletého muže na třídě Svornosti. „Napadení předcházela slovní rozepře mezi muži bez domova. Všichni tři byli pod vlivem alkoholu. Hádka vyvrcholila fyzickým napadením. Mladší z útočníků nejprve bránil poškozenému z místa odejít a požadoval, aby mu dal mobilní telefon. Ten ale odmítl telefon vydat a snažil se z místa utéct. Vzdálil se jen pár metrů, než jej útočník dostihl. Poté jej několikrát uhodil pěstmi do horní poloviny těla a dupal na něj. Záhy k nim přišel starší z obviněných mužů, který se zapojil do napadení a do poškozeného kopal a dupal na něj. Mladší z útočníků pak sebral zraněnému muži mobilní telefon a oba agresoři odešli,“ popsal policejní mluvčí Libor Hejtman. Oběť loupeže nakonec utrpěla zranění lehčího charakteru.

Místo vysněného pasivního příjmu přišla podvedená žena z Olomoucka o 1,6 milionu. Většinu si půjčila

Do značně rizikového investování ve spolupráci s neznámým člověkem a navíc na dluh se na internetu pustila žena středního věku z Olomoucka, kterou zlákala vidina snadného zbohatnutí. Na sociálních sítích jí oslovila reklama, která však směřovala...

Závažným činem se začali zabývat policisté s kriminalisty a na základě zjištěných informací vytipovali dva možné pachatele. Ty se jim podařilo brzy vypátrat a zadržet. „Oba muži byli v minulosti několikrát soudně trestání, převážně pro majetkovou trestnou činnost, ale i za loupež. Kriminalisté podali okresnímu státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí obou mužů do vazby, který soud akceptoval a v pátek 23. srpna poslal oba za mříže. Obviněným mužům hrozí za zvlášť závažný zločin loupež trest odnětí svobody na dvě léta až deset let,“ konstatoval mluvčí.

Také následující srpnová sobota přinesla v Olomouci násilný čin kvalifikovaný kriminalisty jako loupež. Pětadvacetiletý muž šel okolo dvaadvacáté hodiny se svým o tři roky starším kamarádem po Masarykově třídě, když je dojel neznámý muž na koloběžce a začal se s nimi bavit. „Ptal se jich, jestli nemají trochu trávy nebo nějaké drogy. Oba mu odpověděli, že nic takového u sebe nemají a pokračovali dál. Muž jim však zatarasil cestu a po mladším muži požadoval, aby z kapes vytáhl vše, co u sebe má. Ten na jeho požadavek nereagoval a chtěl odejít. Nato jej muž uhodil pěstí do obličeje a zopakoval, že má vše z kapes vytáhnout,“ vylíčil Libor Hejtman. Staršímu z kamarádské dvojice se podařilo zavolat policii, na místo rychle dorazila hlídka, která podnapilého agresora zadržela.

Také v tomto případě se jednalo o recidivistu, kterého soud poslal na návrh státního zástupce a policie do vazby. „Třicetiletý muž si po vystřízlivění od olomouckých kriminalistů vyslechl obvinění ze zvlášť závažného zločinu loupež, za který mu hrozí trest odnětí svobody na dvě léta až deset let. Muž byl v minulosti třikrát odsouzen, jak za násilnou trestnou činnost, tak i za majetkovou. Před měsícem jej Okresní soud Olomouc odsoudil za přečiny porušování domovní svobody a krádež k osmi měsícům podmíněně se zkušební dobou do ledna 2026. Před týdnem jej stejný soud odsoudil za opakovanou krádež k obecně prospěšným pracím,“ doplnil mluvčí policie ČR.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky Krimi, loupež, násilí, loupežné přepadení, agrese, útok, Olomouc, Policie ČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Recidivisté loupili v Olomouci. Policie tři agresivní muže zadržela a obvinila  |  Krimi  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.