Počasí dnes17 °C, zítra17 °C
Pátek 27. září 2024  |  Svátek má Jonáš
Bez reklam

Opilý šofér ujel v Šumperku od nabouraného auta. V patách měl svědka a brzy i policii

Silně podnapilý muž sedl v neděli v podvečer v Šumperku a způsobil dopravní nehodu, při které naboural do zaparkovaného auta. Od poškozeného cizího vozidla starší šofér ujel, celou situaci ale viděl svědek, který zavolal policii. Hlídka brzy zjistila, proč řidič událost nechtěl na místě řešit, dechová zkouška odhalila v jeho organismu přes dvě a půl promile alkoholu.

Policie zahájila trestní stíhání v případu týraných koní z Ludvíkova na Šumpersku. Na začátku března museli úředníci šumperské radnice odebrat dvacítku zubožených zvířat, která zde žila v otřesných podmínkách. U soudu za to nyní hrozí až šest let...

K nehodě dvou osobních aut došlo v neděli na ulici M. Šaje na sídlišti poblíž centra Šumperku. „Starší řidič řídil vozidlo značky Hyundai a při couvání na parkovací místo narazil zadní částí svého auta do přední části vozidla Škoda Fabia. Po nárazu se pokusil z místa ujet. Svědek události nás informoval, co se stalo a jel za ním,“ uvedla policejní mluvčí Miluše Zajícová.

S pomocí pozorného občana se hlídce brzy podařilo dostihnout aktéra kolize. Toho policisté zastavili asi po půl kilometru na ulici Gen. Svobody. „U řidiče byly provedeny dechové zkoušky s pozitivními hodnotami 2,59 a 2,68 promile alkoholu. Na místě přišel třiašedesátiletý muž o řidičský průkaz. Hmotná škoda byla předběžně vyčíslena na 80 tisíc korun. Řidič je podezřelý z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky s tříletou trestní sazbou odnětí svobody,“ doplnila policistka.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto poskytla Policie ČR

Štítky Doprava, nehoda, alkohol, ujetí od nehody, nehoda Šumperk, dopravní nehoda, Šumperk, Olomoucký kraj, Policie ČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opilý šofér ujel v Šumperku od nabouraného auta. V patách měl svědka a brzy i policii  |  Krimi  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.