Počasí dnes19 °C, zítra21 °C
Středa 3. července 2024  |  Svátek má Radomír
Bez reklam

Olomoucký sport smutní. Odešel legendární volejbalový trenér Jiří Teplý

Sportovní a zejména volejbalové prostředí zasáhla smutná zpráva. Ve věku 67 let ve středu před půlnocí zemřel dlouholetý trenér VK UP Olomouc Jiří Teplý. Zprávu o odchodu olomouckého patriota a celoživotního sportovce oznámili zástupci klubu.

Po diagnóze vážného onemocnění před dvěma lety se Jiří Teplý rozhodl ukončit úctyhodnou trenérskou kariéru. Na lavičce olomouckého klubu působil téměř třicet let. K trénování extraligového týmu se dostal přechodem z kategorie dorostenek. S talentovanými hráčkami, které si pro první tým vychoval, poté rozjel zlatou éru olomouckého volejbalu. Od roku 1993 získal se svým družstvem čtyři tituly v řadě, další úspěchy přidal v českém poháru i na mezinárodní scéně.

Klub se pod vedením oceňovaného kouče a laureáta Ceny města Olomouce a etabloval mezi elitní celky v české nejvyšší soutěži. Poslední titul oslavil v dubnu 2019, když se Olomouci konečně podařilo sesadit do té doby vládnoucí Prostějov. O několik měsíců později bohužel začal boj se zákeřnou nemocí, který skončil 1. září 2021.

"Moc nás to všechny mrzí. Jirka svůj poslední čas trávil doma v rodinném kruhu, nemoc bohužel postupovala rychle. Ještě před dvěma lety dovedl tým k extraligovému titulu nebo jezdil dlouhé trasy na kole na soustředění nedaleko Orlických hor," zavzpomínal ředitel olomouckého klubu Radan Holásek.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto VK UP Olomouc

Štítky Smuteční oznámení, nekrolog, trenér, Jiří Teplý, VK UP Olomouc, Olomouc, volejbal, SK UP Olomouc, nemoc, Prostějov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Olomoucký sport smutní. Odešel legendární volejbalový trenér Jiří Teplý  |  Sport  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.