Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

Olomoučtí fotbalisté zahájili přípravu zatím bez Hubníka

Sigma Olomouc zahájila přípravu na další sezonu fotbalové ligy, přestože jí v současném ročníku ještě zbývá odehrát dva zápasy ve skupině o udržení. Ve čtvrtek nastoupí v Opavě a v neděli končí doma se Zlínem.

„Pondělí bereme jako začátek letní přípravy. Kluci měli 18 dní pauzu. Jeli k moři, odpočinuli si. Museli jsme to udělat takto, protože to byla jediná možnost, jak umožnit hráčům dovolenou a odpočinek. Není možné, aby neměli přestávku. Za tím si stojím,“ vysvětlil na klubovém webu trenér Radoslav Látal.

Nejvýraznější posilou je bývalý reprezentační obránce Roman Hubník, který se na závěr kariéry vrací z Viktorie Plzeň na rodnou Hanou. Na tréninku ale zatím chyběl stejně jako Lukáš Greššák a Pablo González, kteří se po domluvě zapojí později. Španělský záložník by se však měl poprvé předvést ještě před zápasem v Opavě.

Na hřišti chyběl také Lukáš Juliš, kterému vypršelo hostování ze Sparty, kde také zahájí letní přípravu. „Lukášovi bych chtěl za jeho účinkování v Sigmě poděkovat. Je to inteligentní a pracovitý kluk, který výborně zapadl do kabiny. Pomohl nám góly. Věřím, že i my jsme mu pomohli dostat se do formy,“ řekl Látal na adresu bývalého svěřence, který za Sigmu dal na jaře osm branek a stal se nejlepším střelcem týmu.

Vedení klubu prodloužilo smlouvy s Martinem Nešporem, Janem Štěrbou a Tomášem Zlatohlávkem. Do tréninku A-mužstva se zapojil navrátilec z hostování ve Slovácku Pavel Dvořák, v pondělí naskočí i útočník Pavel Zifčák, který pomohl Pardubicím k postupu do první ligy. „S oběma hráči budeme v přípravě pracovat,“ potvrdil Látal.

Naopak angažmá si mohou hledat Ismar Tandir a Lukáš Buchvaldek. Juraj Chvátal bude i v další sezoně působit v Podbrezové, Jakub Matoušek začne přípravu v Prostějově. Jiří Sláma a Michal Surzyn jednají s Pardubicemi, Opava neuplatnila opci na Jiřího Texla. O jeho dalším působení se bude jednat.

Autoři

Štítky Sport, fotbal, první, příprava, Olomouc, Roman Hubník, SK Sigma Olomouc, SFC Opava, FC Fastav Zlín, Radoslav Látal, FK Pardubice, FC Viktoria Plzeň, Lukáš Greššák, Pablo González, AC Sparta Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Olomoučtí fotbalisté zahájili přípravu zatím bez Hubníka  |  Fotbal  |  Sport  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.