Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

Fotbalová ligy se znovu rozbíhá. Do střední řady potřebujeme větší kvalitu, míní manažer Sigmy Minář

Z desátého místa tabulky vstoupí do druhé části české nejvyšší soutěže fotbalisté Sigmy Olomouc. Podle sportovního ředitele klubu Ladislava Mináře jsou pro Hanáky otevřené cesty do všech tří skupin, které po skončení základní části určí další osud účastníků Fortuna ligy. Sigma se chce zejména vyhnout záchranářským starostem.

Před jarní fází ligy zástupci prvoligového celku tradičně analyzovali situaci na tiskové konferenci. „S podzimem určitě nejsme spokojení. Nejde o předvedenou hru, ale o bodový zisk. Bodů máme málo, to je jednoznačné. Řešili jsme příčiny, proč ztrácíme zápasy v závěru. Nějaký klíč jsme našli, na co se musíme zaměřit. Teď bojujeme o všechny skupiny v tabulce. Pokud se k nám přikloní štěstí, tak můžeme hrát třeba o šesté místo. Když tato možnost je, tak se o vyšší skupinu musíme poprat,“ míní sportovní manažer SK Sigma Olomouc Ladislav Minář.

Olomouc hrála v přípravném období šest přátelských utkání, má za sebou také výsledkově podařené soustředění na Maltě. „S podmínkami během soustředění jsme byli určitě spokojení. Příprava byla krátká, ale přizpůsobili jsme tomu program. Našli jsme tam v sestavě určité optimum pro sezonu. Výsledky ze soustředění nechci přeceňovat, ale vytvořili jsme tam nějaké opěrné body, které bychom mohli v sezoně využít,“ uvažoval trenér A-týmu Sigmy Václav Jílek.

Ten řeší před sezonou několik absencí v kádru, chybět bude zřejmě útočník David Vaněček. Po vážném zranění se bude postupně do hry vracet forvard Jakub Yunis, léčba poraněné achillovky ještě lehce limituje záložníka Martina Hálu.

Posila před startem přípravy. Do Sigmy přichází ostřílený odchovanec Jan Navrátil

První posilu hlásí před začátkem zimní přípravy fotbalová Sigma Olomouc. Do prvoligového týmu z Hané se po více než pěti letech vrací odchovanec klubu Jan Navrátil. S vedením Sigmy podepsal dvouletou smlouvu.

Kouče může těšit, že v zimním přestávce mužstvo neopustila žádná z opor, naopak se na Hanou vrátil odchovanec klubu, hbitý ofenzivní záložník Jan Navrátil. „S trenérem o posílení týmu neustále diskutujeme. Hledáme krajní i středové hráče, musíme to do budoucna řešit. Největší problém cítíme ve středové řadě. Jsou tam pracovití kluci, ale takovou kvalitu na míči tam nevidíme. Trenéři sledují x hráčů, kteří by mohli být pro tým vhodní,“ prozradil sportovní manažer Minář.

Ten řešil během ligové pauzy nabídku na stopera Václava Jemelku od Baníku Ostrava, nakonec se ale žádný transfer nekonal. „Poděkovali jsme a nabídku odmítli. Upřednostnili jsme sportovní stránku pro klub. Nebyla to špatná nabídka, ale zase ne taková, že bychom se z toho měli zbláznit. Když odehraje Vašek povedené jaro, tak se o tom může jednat znovu a dokonce i za lepších podmínek,“ konstatoval zkušený funkcionář.

V jarní premiéře zamíří Sigmy v sobotu do Jablonce, který se v první polovině sezony trápil a propadl se až na 14. příčku ligového pořadí. „Přesto očekávám velmi těžký zápas. My jsme si ale ověřili, že jsme schopni se s takovými týmy konfrontovat,“ podotkl kouč Václav Jílek.

Olympiáda startuje za týden. Kraj bude mít zastoupení v hokeji, lyžování i na snowboardu

Už za sedm dní vzplane olympijský oheň při zahajovacím ceremoniálu na Pekingském národním stadionu. Den před oficiálním startem her už by měla být v akci jedna z olympioniček z Olomouckého kraje, hokejistka Vendula Přibylová. Z regionu míří na...

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Stanislav Heloňa

Štítky Sport, fotbal, Sigma, Sigma Olomouc, první liga, Fortuna liga, Ladislav Minář, SK Sigma Olomouc, 1. česká fotbalová liga, Václav Jílek, FC Baník Ostrava, FK Baumit Jablonec, David Vaněček, Jan Navrátil, Jakub Yunis, Martin Hála

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fotbalová ligy se znovu rozbíhá. Do střední řady potřebujeme větší kvalitu, míní manažer Sigmy Minář  |  Fotbal  |  Sport  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.