Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Změna pro novou sezonu: v krajských fotbalových soutěžích už nerozhodují remízové zápasy penalty

S prvním srpnovým víkendem se po krátké letní pauze znovu rozběhly také soutěže v nižších patrech fotbalové hierarchie. V ligách organizovaných olomouckým krajským fotbalovým svazem došlo před novým ročníkem ke změně, remízové zápasy po několika letech už nebude rozhodovat závěrečný penaltový rozstřel.

FOTOGALERIE: Šternberk zaplavila špičková cyklistika. Sazka Tour ovládl Ital Rota

Ze Šumperka vyrazil v neděli před polednem peloton profesionálních cyklistů v závěrečném díle prestižního závodu Sazka Tour a přes Červenohorské sedlo, Bruntál a Moravský Beroun doputoval až do Šternberku. Ve skvělé atmosféře si výkony elitních...

 

Už první kolo krajského přeboru přineslo v Olomouckém kraji dva nerozhodné výsledky, po 90 minutách základní hrací doby již pokutové kopy na řadu nepřišly. Týmy si klasicky rozdělily po jednom bodu, o další bonusový bod do tabulky navíc se již v navazující dovednostní soutěži nebojovalo.

Vedení svazu vyslyšelo názor klubů, který vyjádřily jednotlivé oddíly v dlouhodobé anketě. „Řešili jsme to už před minulou sezonou, byla by to ale taková změna narychlo. Nechali jsme tomu ještě jeden rok, kluby si na to mohly ujasnit názor. Pak jsme je oslovili formou ankety. Všechny kluby se mohly vyjádřit a převážil názor na zrušení,“ objasnil důvody změny předseda Výkonného výboru Olomouckého krajského fotbalového svazu Daniel Vitonský.

Podle Vitonského se tak Olomoucký kraj připojuje k většině dalších regionů v České republice, kde se touto variantou zápasy také nerozhodují. Naopak na nižší úrovni v okresních soutěžích pokutové kopy po nerozhodném výsledku zůstávají. A stejně je tomu také u mládeže.

„V mládežnických kategoriích zaznívaly spíše hlasy pro ponechání penalt. Pro děti je to nějakým způsobem atraktivní. Řekli jsme si, že penalty ještě tento rok u mládeže necháme a za rok si to znovu vyhodnotíme,“ podotkl Daniel Vitonský.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky Sport, fotbal, Krajský fotbalový svaz, KFS Olomouc, penalty, pokutový kop, výsledek, Olomoucký kraj, krajský přebor, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Změna pro novou sezonu: v krajských fotbalových soutěžích už nerozhodují remízové zápasy penalty  |  Fotbal  |  Sport  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.