Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Sigmáci Zmrzlý a Chytil dostali pozvánku do repre. Ujfaluši i Šilhavý věští Chytilovi posun na vyšší úroveň

Mezi jedenadvacet jmen, která figurují v nominaci pro následující sraz české fotbalové reprezentace, se zařadili i Ondřej Zmrzlý a Mojmír Chytil z olomoucké Sigmy. Budou tak mít šanci naskočit do zápasu v reprezentačním dresu na domácí půdě Androva stadionu. Duel s Faerskými ostrovy hostí Olomouc 16. listopadu.

Pro následující dva zápasy českého národního týmu přišla pozvánka i pro dva členy A-týmu SK Sigma Olomouc – obránce Ondřeje Zmrzlého a forvarda Mojmíra Chytila.

Je to pro ně šance ukázat se v dresu s lvíčkem na prsou, uvidíme, jestli se předvedou i na hřišti. Mojmír Chytil má střeleckou formu. Je to kvalitní útočník, který umí dávat branky. Pracuje po celý zápas v presinku, má dobrý výběr místa. Má určitě nakročeno mnohem výš,“ komentoval výraznou ofenzivní osobnost olomouckého týmu kouč reprezentace Jaroslav Šilhavý při speciální tiskové konferenci v obchodní galerii Šantovka.

Krize na transfuzce zmobilizovala veřejnost i vojáky. Olomoucká nemocnice děkuje za obrovský zájem dárců

Transfuzní oddělení Fakultní nemocnice Olomouc trápil ještě v minulém týdnu kritický nedostatek dárců krve, nouzovou situaci se ale podařilo obrátit. K darování nejcennější tekutiny se po upozornění nemocnice přihlásila spousta dobrovolníků, k...

 

Mezi šest nováčků v národním týmu se dostal i Ondřej Zmrzlý. „Je to levák, hraje dlouhodobě a stabilně i na postu halvbeka, Olomouc hrála podobný styl jako my. Z pohledu typologie jsme ukázali na něj,“ objasnil trenér Šilhavý.

Výkonnost talentovaného Mojmíra Chytila ocenil i Tomáš Ujfaluši, defenzivní legenda Sigmy i reprezentace. „Má formu, hraje velice dobře. Dobře si kryje balón, je velice chytrý na to, jak je mladý. Klubu to nepřeju, ale myslím, že to tak dopadne a bude dalším hráčem, který po Daňkovi bohužel opustí Sigmu,“ řekl na adresu třiadvacetiletého útočníka vítěz Evropské ligy a bývalý bek Fiorentiny, Atlética Madrid či Galatasaraye.

Pozvání do národního týmu, ve kterém se setkají například s Patrikem Schickem, Tomášem Součkem či odchovancem Sigmy Davidem Zimou, může pro oba olomoucké fotbalisty znamenat výraznou příležitost. „Je to nádherný pocit a splnění dětského snu. Reprezentovat svoji zemi je pro mě obrovská čest,“ řekl pro klubový web Ondřej Zmrzlý. Podobná slova volil i Mojmír Chytil. „Krásný pocit. Když může fotbalista reprezentovat svoji zemi, je to asi nejvíc, čeho může dosáhnout.“

Navíc se možná předvedou svým kamarádům, rodinám a spoluhráčům přímo v Olomouci na Andrově stadionu. „To, že se hraje v Olomouci, je pro nás třešnička na dortu,“ říká Mojmír Chytil. „Je krásné, že se to tak sešlo,“ podotkl jeho o sedm dní starší týmový kolega Ondřej Zmrzlý.  Oba pak vůbec neřeší, že se Faerské ostrovy zřejmě neřadí mezi nejzvučnější protivníky.

„Už si nemůžeme myslet jako dřív, že tito soupeři dostanou pět branek. Je to už trochu jinak, síly se vyrovnávají. Budeme potřebovat i vaši podporu,“ řekl na setkání s fanoušky v Šantovce trenér národního mužstva Jaroslav Šilhavý.

Česká reprezentace se na Hané představí proti Faerským ostrovům ve středu 16. listopadu od 18 hodin na Andrově stadionu, po utkání zamíří národní výběr k dalšímu zápasu do Turecka.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto SK Sigma Olomouc

Štítky Sport, fotbal, Sigma, Sigma Olomouc, první liga, Fortuna liga, reprezentace, Mojmír Chytil, Ondřej Zmrzlý, SK Sigma Olomouc, Jaroslav Šilhavý, Tomáš Ujfaluši, Faerské ostrovy, národní tým, Šantovka, Atlético Madrid

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sigmáci Zmrzlý a Chytil dostali pozvánku do repre. Ujfaluši i Šilhavý věští Chytilovi posun na vyšší úroveň  |  Fotbal  |  Sport  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.