Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Sigma odstartovala zimní přípravu. Chytil chyběl, ze Sparty dorazil Fortelný

Zpět do tréninkové zátěže se po krátkém volnu vrátili fotbalisté Sigmy Olomouc. V pondělí se rozběhla zimní příprava, úvodní kolo jarní části Fortuna ligy je na programu 28. ledna proti Spartě. Hanáci zahájili tréninkový proces bez nemocného útočníka Mojmíra Chytila, který je po vydařeném podzimu a reprezentačním debutu žádaným zbožím hráčského trhu.

Fotbalisté Sigmy Olomouc zahájili v areálu v Řepčíně zimní přípravu na pokračování první ligy bez nemocného Mojmíra Chytila, který zatím i přes zájem jiných klubů zůstává v kádru. Novou tváří čtvrtého týmu soutěže je třiadvacetiletý záložník Jan Fortelný, který přichází do Olomouce na hostování ze Sparty. „Usoudili jsme, že je potřeba, abychom přivedli hráče, který je schopen suplovat více pozic ve středu hřiště. Jsem přesvědčen, že je to hráč, který tady může výrazně zvýšit konkurenci a pomoct nám v průběhu jarní části,“ řekl na adresu posily trenér Sigmy Václav Jílek

O třiadvacetiletého útočníka Chytila, který vydařený ligový podzim završil hattrickem při reprezentačním debutu proti Faerským ostrovům, je na přestupovém trhu velký zájem a nejčastěji se hovoří o možném odchodu do Slavie. „Čekal jsem tuhle otázku na Mojmíra, ale tohle jde mimo mě. Ve finále to bude o tom, jak se domluví kluby. Pro mě je nyní hlavní, že Chytil začíná s námi, byť tu dnes není, protože ho trápí viróza, a připojí se později,“ objasnil Václav Jílek.

Kouč Sigmy předvídá, že případný Chytilův odchod nebude snadné nahradit. „Není na trhu moc útočníků, u nichž bychom skloubili finanční nároky s našimi představami a smlouvou,“ naznačil Jílek.

Repre debut z říše snů. Sigmák Chytil stihl hattrick za třiadvacet minut

Na maximum potěšil příznivce fotbalu v Olomouci forvard Sigmy Mojmír Chytil, který měl poprvé šanci zahrát si v dresu s lvíčkem na prsou. Premiéra za národní tým vyšla na Andrově stadionu útočníkovi z Hané neskutečně, proti houževnatému...

Vedle toho si kouč Hanáků vytkl za cíl vrátit do základní sestavy nebo aspoň do užšího kádru dlouhodobé podzimní marody. „Nejlíp vypadá Denis Ventura, Lukáš Greššák měl svalové problémy a už se rozběhává, ale jde to pomalu. Do tréninku se už zapojuje Filip Zorvan, u Juraje Chvátala to bude po operaci ramene chvíli trvat, podobně jako u gólmana Macíka,“ vyjmenoval Jílek.

Sigma odletí 11. ledna na soustředění do Turecka. Ještě před tím se utká v sobotu ve Zlíně s tamním klubem, v Turecku ji pak čekají zápasy s Rapidem Bukurešť, Cracovií Krakov a maďarskou Kisvárdou. „Do odletu bude příprava více zaměřena na kondici, v Turecku se už více soustředíme na herní záležitosti. Bude to rychlá příprava, já jsem sám zvědav, jak to bude probíhat, ale stejně to pak všichni budeme hodnotit podle toho, jak se nám povede jaro,“ konstatoval trenér.

Sigma čtvrtým místem po podzimu překonala očekávání. „Hezky se na to dívá, ale tabulka je nesmírně vyrovnaná, což nás nesmí ukolébat. Od prvních kol musíme začít bodovat, jinak se můžeme rázem ocitnout na druhém konci tabulky. Je to pro nás výzva, máme těžký los, ale v první šestce bychom rádi zůstali,“ řekl Jílek.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto SK Sigma Olomouc

Štítky Sport, fotbal, Sigma, Sigma Olomouc, první liga, zimní příprava, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sigma odstartovala zimní přípravu. Chytil chyběl, ze Sparty dorazil Fortelný  |  Fotbal  |  Sport  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.