Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Sigma zahájí ligu na stadionu Sparty. Chceme kvalitu hry zase o kousek posunout, říká kouč Jílek

S cílem navázat a ideálně ještě vylepšit loňskou výkonnost vstoupí do nové sezony Fortuna ligy fotbalová Sigma Olomouc. Tým trenéra Václava Jílka si přitom nedává konkrétní tabulkový cíl, vedení klubu vnímá posílení konkurence v boji o přední příčky nejvyšší české fotbalové soutěže. První start nadcházejícího ročníku čeká v neděli Hanáky v Praze na půdě mistrovské Sparty.

Po měsíčním období intenzivní letní přípravy se fotbalisté Sigmy vrátí do kolotoče nejvyšší české soutěže. Během ligových prázdnin odehráli Hanáci šest zápasů, všechny skončily pro Olomouc vítězně a pokaždé se gólově prosadila útočná posila – Lukáš Juliš. Optimismus, který by mohl z přípravných duelů pramenit, ale kouč Jílek krotí.

„Očekávání fanoušků po výsledkově stoprocentní přípravě mohou být vyšší, ale vím, že to není základní předpoklad pro úspěch v sezoně. Hráčům ale říkám i v přípravě, že hrajeme na vítězství, s maximálním přístupem. Ale v sezoně budou zápasy úplně jiného charakteru,“ řekl na předsezonní tiskovce trenér Olomouce. Souhlasí s ním i kapitán Radim Breite. „Liga je opravdu jiná. Ale pro nastavení vítězné mentality pro nás byla příprava dobrá,“ podotkl ostřílený středopolař.

Nová soupiska v módu přežití. Extraligový tým olomouckých volejbalistek se kompletně změnil

S takřka zcela novým kádrem a zřejmě o něco nižšími ambicemi oproti předchozím sezonám vstoupí do dalšího ročníku nejvyšší české soutěže volejbalistky z Olomouc. Tým VK UP Olomouc složený z řady zahraničních hráček bude z lavičky nově řídit...

Vedení klubu před aktuálním ročníkem nehovoří o metě, které by měl A-tým v lize dosáhnout. „Myslím, že tento rok bude daleko náročnější. Kluby jako Baník či Jablonec podle mě půjdou nahoru. Cíl vyloženě stanovený nemáme. Ale výkonnost bychom chtěli udržet, proto jsme mužstvo z 99 procent nechali stejné. Odešel Mojmír Chytil, ale přišel Lukáš Juliš. Doplnili jsme tým mladšími hráči, kteří mohou ze začátku nastupovat v B-týmu ve druhé lize,“ poznamenal sportovní manažer Ladislav Minář.

Otazník před podzimní částí ligy stále visí nad zdravotním stavem útočníka Antonína Růska, kterého trápí vleklé potíže se zády. V plánu jsou další vyšetření a podle Mináře není jasné, zda se problém podaří vyřešit bez operačního zásahu. „Kdyby byl zdravý Tonda Růsek, tak řeknu, že jsem v rámci našich možností spokojený. Tím, že to tak není, tak mě to dost trápí,“ dodal manažer olomouckého celku, podle kterého je už kádr pro novou sezonu s největší pravděpodobností ve své finální podobě.

Sigma loni obsadila šestou příčku a těsně jí unikly lepší pozice zaručující i start v evropských soutěžích. „Nyní očekávám větší vyrovnanost soutěže, větší tlak na první šestku z pohledu silnější konkurence klubů. Naše mužstvo kvalitu v loňské sezoně prokázalo a zůstalo pohromadě. Podařilo se tým vhodně doplnit. Myslím, že mužstvo je hladové. Chtěli bychom být co nejvýš, motiv v podobě evropských pohárů je krásný, ale vůbec se k němu teď neupínáme. Budeme se rvát o všechny body. Můj vnitřní cíl je teď dobře vstoupit do soutěže. Věřím, že zase o kousek posuneme kvalitu hry, v loňském roce jednoznačně šla nahoru,“ míní trenér Václav Jílek.

Mladí cyklisté z Olomouce vybojovali republikové medaile. S odhodláním vyhlížejí další závody

Cenné kovy a také cenné zkušenosti získali talentovaní cyklisté z olomoucké stáje Mapei Merida Kaňkovský během série republikových šampionátů jednotlivých mládežnických kategorií. Na stupně vítězů se junioři a kadeti z hanáckého týmu dostali v...

S týmem nyní netrpělivě vyhlíží start první ligy, který před Hanáky postaví na úvod náročnou zkoušku. První utkání Sigmy v této sezoně začíná v neděli od 18 hodin na stadionu Sparty Praha. „Vnímám to, že to pro nás bude velmi dobrá výzva. Jedeme na půdu mistra, který bude hrát před plným stadionem. V přípravě měli nějaké problémy, ale v generálce smetli Anderlecht. Je to pro nás dobrý start, hned se můžeme konfrontovat s tou nejvyšší kvalitou. O motivaci mužstva vůbec nemám obavy. Nejzásadnější bude nejet tam s nějakou odevzdaností,“ tvrdí olomoucký lodivod.

Do Prahy vyrazí i výjezd fanoušků. „Ultras Sigma na tento zápas organizují autobusový výjezd a klub se je rozhodl podpořit. Cesta na Letnou a zpět vyjde na 500 Kč. Děti a mládež do 16 let pouze na 300 Kč. Klub pomáhá v komunikaci se soupeřem i se zajištěním bezproblémového příjezdu do epet ARENY,“ informoval mluvčí Sigmy Jiří Fišara s tím, že vstupenka do sektoru hostů na stadionu Sparty vyjde na 300 korun. První domácí zápas pak čeká Hanáky o týden později v sobotu 29. července od 15 hodin proti nováčkovi z Karviné.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Stanislav Heloňa

Štítky Sport, fotbal, Sigma, Sigma Olomouc, první liga, Fortuna liga

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sigma zahájí ligu na stadionu Sparty. Chceme kvalitu hry zase o kousek posunout, říká kouč Jílek  |  Fotbal  |  Sport  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.