Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Nová soupiska v módu přežití. Extraligový tým olomouckých volejbalistek se kompletně změnil

S takřka zcela novým kádrem a zřejmě o něco nižšími ambicemi oproti předchozím sezonám vstoupí do dalšího ročníku nejvyšší české soutěže volejbalistky z Olomouc. Tým VK UP Olomouc složený z řady zahraničních hráček bude z lavičky nově řídit trenér Jan Drešl.

V extraligovém týmu VK UP Olomouc zůstane v novém soutěžním ročníku jediná volejbalistka, která v dresu vysokoškolaček odehrála i uplynulou sezonu. A ani ta nebude nastupovat pod svým dosavadním jménem. Šestadvacetiletá smečařka Adéla Borovcová se totiž nedávno vdala a nově nosí příjmení Farská.

Čtyřnásobný vítěz Tour de France otestuje jesenické kopce. Na etapák v kraji dorazí Chris Froome

Také Česká republika má už řadu let svou cyklistickou Tour, nejprestižnější tuzemský etapový závod bude i letos hostit zejména Olomoucký a Moravskoslezský kraj. Atraktivní podnik Czech Tour je na programu v závěru července, startovat se bude...

V šatně se sejde s novými spoluhráčkami z tuzemska, Ukrajiny, Kanady či Izraele. „Už dříve jsem avizoval, že současná ekonomická situace a atmosféra ve společnosti nejsou pro profesionální sport optimálním prostředím. Kdo si to včas uvědomí a této situaci se přizpůsobí, má šanci na přežití. Tento tým si vybíral náš nový kouč Jan Drešl a byl přitom svázán přísnými finančními podmínkami. Velmi pravděpodobně se v blížící se sezoně nebudeme pohybovat na úplné špici extraligové tabulky, ale věřím, že bojovností a pohledným volejbalem dokážeme fanoušky do naší haly přitáhnout. A pokud se nám podaří získat silného partnera, na čemž intenzivně pracujeme, nevylučuji dodatečné doplnění družstva a útok na pozice, které si olomoucký volejbal zaslouží,“ komentoval na klubovém webu předseda VK UP Olomouc Jiří Zemánek, který aktuální nastavení tradičního sportovního oddílu označil jako mód přežití.

Do sestavy olomouckého celku se pro příští sezonu zařadí sedmadvacetiletá ukrajinská smečařka Maryna Fedčuková, či o rok mladší Anna Šotkovská, která míří na Hanou z týmu brněnských Šelem. Ofenzivní sílu VK UP pak doplní dvaadvacetiletá ukrajinská univerzálka Anna Artyšuková, jež se v uplynulém ročníku představila v české extralize v dresu hostujícího velkoklubu Dnipra a předtím byla spoluhráčkou Fedčukové v západoukrajinském Lucku.

Zlatá tečka za náročnou sezonou. Olomoucké akvabely se vyznamenaly na domácím závodě

Úspěšnou tečku za náročnou sezonou plnou změn napsaly domácím podnikem Summer Cup akvabely z SK UP Olomouc. V konkurenci 350 závodnic z České republiky a Slovenska se reprezentantky olomouckého klubu ukázaly ve skvělém světle a významně rozšířily...

Řadu zkušeností ze zahraničních angažmá má nová nahrávačka olomouckého týmu, osmadvacetiletá Kanaďanka Leah Shevkeneková. Ta do Olomouce přichází z kyperské Famagusty a má za sebou rovněž angažmá v Rakousku a Řecku.

Na bloku mají ofenzivní snahy soupeřek eliminovat čerstvě čtyřiadvacetiletá Michaela Nečasová, jež má na kontě dva extraligové bronzy s Duklou Liberec. Z druholigového francouzského Nancy zamíří do Sportovní haly Univerzity Palackého dvaadvacetiletá izraelská blokařka Dana Cohenová.

Pozici libera bude zastávat talentovaná Barbora Chaloupková, která působila v extraligovém týmu Šternberku.

Po minulém extraligovém ročníku, kdy Olomouc vyřadil už ve čtvrtfinálové fázi play-off rival z Prostějova, se u týmu rozhodl skončit po dvou letech trenér Martin Hroch. Ze Šternberku se přesunul na trenérský post Jan Drešl. „I přes limitované finanční možnosti se nám podařilo přivést zajímavá jména a kvalitní hráčky. Problémem by mohl být pouze užší kádr, což je ale nezbytná daň ekonomické situaci. Týmu však věřím a jsem přesvědčen, že pomocí usilovné společné práce nemusíme hrát druhé housle,“ s odhodláním dodal nový kouč VK UP Olomouc.

Hodnocení článku je 52 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto VK UP Olomouc

Štítky Sport, volejbal, VK UP Olomouc, extraliga, sestava, soupiska, trenér, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nová soupiska v módu přežití. Extraligový tým olomouckých volejbalistek se kompletně změnil  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.