Počasí dnes20 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 9. května 2024  |  Svátek má Ctibor
Bez reklam

Andrův stadion je na Spartu vyprodaný. Policie utkání v Olomouci vyhodnotila jako velmi rizikové

Zcela vyprodané je nedělní utkání české nejvyšší fotbalové soutěže mezi Sigmou Olomouc a Spartou Praha. Na Andrův stadion kromě domácích příznivců zamíří také velmi početná skupina hostujících fanoušků, kteří si zakoupili do vyhrazených sektorů přibližně čtyři a půl tisíce vstupenek. Speciální bezpečnostní opatření připravuje také republiková i městská policie.

Tradičně mimořádně vysoký zájem o utkání s pražskou Spartou se v Olomouci potvrzoval už několik týdnů. Začátek zápasu 30. kola je na programu v neděli 28. dubna od 15 hodin. Už na konci týdne olomoucký klub potvrdil, že Andrův stadion s kapacitou takřka 12 a půl tisíce míst je úplně vyprodaný. Celá severní tribuna a také standardní sektor hostů bude vyčleněný pro fanoušky Pražanů. Podle zástupců olomouckého klubu nebudou z bezpečnostních důvodů fanoušci s klubovými symboly Sparty, jako jsou šály či dresy, vpuštěni do ostatních sektorů na tribunách jih, západ či východ.

Po několika měsících pokročila jednání o vstupu zahraničního investora do vlastnické struktury fotbalového celku SK Sigma Olomouc. Americká společnost Blue Crow Sports Group oficiálně předložila majoritnímu akcionáři olomouckého klubu nabídku na...

Domácí kotel se pro poslední utkání základní části Fortuna ligy přesune ze svého tradičního místa na tribuně Karla Brücknera na jižní tribunu.

„Bavili jsme se o této možnosti s fanoušky několikrát už v minulosti. Nyní přišli s myšlenkou vyzkoušet si fandění z jižní tribuny a my jim po dohodě chceme vyjít vstříc. Společně uvidíme, jak se to uchytí a jestli budeme pokračovat i dál,“ řekl pro klubový web Adam Košař, který v Sigmě zastává funkci SLO (Supporter Liaison Officer), tedy kontaktní osoby pro fanoušky.

I proto, že do Olomouce dorazí několik tisíc hostujících fanoušků, připravuje se policie na zajištění pořádku ve městě. „Utkání bylo vyhodnoceno jako velmi rizikové, a proto bude mít bezpečnostní opatření k zajištění klidu a veřejného pořádku krajský charakter. Do opatření jsou zařazeni policisté pořádkové služby, včetně pořádkové jednotky, dále policisté služby kriminální a dopravní policie a rovněž policisté z antikonfliktního týmu. Na opatření se v součinnosti s Policií České republiky podílejí také strážníci Městské policie Olomouc. Nasazení sil a prostředků bude odpovídat předpokládané míře rizikovosti utkání,“ sdělila policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Prasečí hlavy a rudě zbarvené cákance před hlavním vstupem do fotbalového stadionu Sigmy Olomouc o víkendu udivily i pobouřily nejen fotbalovou veřejnost. Policistům se brzy po incidentu podařilo zatknout podezřelého, kterým je devatenáctiletý...

Podle mluvčí budou policisté monitorovat příjezd fanoušků do Olomouce i jejich pohyb po městě, a to před i po skončení zápasu. Ještě před samotným utkáním plánují hromadnou akci také fanoušci Sigmy, kteří se setkají ve 13 hodin u olomoucké radnice a o půl hodiny později se vydají pochodem ke stadionu.

Olomoucký klub předpokládá v neděli překonání nejvyšší návštěvy na Andrově stadionu v historii samostatné české ligy. „Dosavadní rekord byl vytvořen v roce 2000, kdy utkání Sigmy proti Spartě vidělo 12160 diváků,“ uvedl mluvčí SK Sigma Olomouc Jiří Fišara. Kapacita stadionu je podle klubového webu 12451 míst.

Policejní dohled představuje podle mluvčí Zajícové zejména preventivní opatření, které má zajistit bezpečnost občanů a plynulý provoz nejen ve městě, ale také na příjezdových komunikacích od Prahy do Olomouce. „Apelujeme jak na fanoušky, tak širokou veřejnost, aby všichni důsledně dbali pokynů policistů. V případě jakéhokoliv protiprávního jednání budou policisté připraveni zakročit a nežádoucímu jednání zamezit,“ uzavřela policistka.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto SK Sigma Olomouc

Štítky Sport, fotbal, fanoušci, Sparta, Andrův stadion, Policie ČR, bezpečnostní opatření, Olomouc, Praha, Sparta Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Andrův stadion je na Spartu vyprodaný. Policie utkání v Olomouci vyhodnotila jako velmi rizikové  |  Fotbal  |  Sport  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.